Defekty ovlivnily pořadí druhé etapy Sunshine Cupu

Defekty ovlivnily pořadí druhé etapy Sunshine Cupu

Datum vydání: 24.02.2017

Česká reprezentace se i po defektech ve druhé etapě kyperského Sunshine Cupu neztratila.

V kategorii mužů se Jan Škarnitzl (Sram Mitas Trek) a Jaroslav Kulhavý (Specialized Racing) opět prosadili v první desítce, stejně jako v ženách Jitka Škarnitzlová (Česká spořitelna Accolade).

Mezi muži zvládl druhou zkoušku dlouhou necelých 50 kilometrů nejlépe francouzský jezdec Jordan Sarrou (BH SR Suntour KMC), který dorazil do finiše s náskokem 51 sekund před zbytkem pole.

Nejlepší z českých jezdců byl na čtvrtém místě s mankem 59 sekund Jan Škarnitzl a na místě sedmém Jaroslav Kulhavý, ten ztratil rovnou minutu. Kulhavého výsledek ale ovlivnil defekt zadního kola, který ho na dvacátém kilometru odsunul z vedoucí skupinky jezdců až na přibližně patnácté místo se ztrátou větší než dvě minuty. Olympijský vítěz se ale stíhací jízdou znovu dokázal propracovat až do vedoucí skupinky a závod dokončil na sedmé pozici se ztrátou minuty.

Tato výrazná ztráta Kulhavého v celkovém hodnocení posunula z vedoucí pozice na druhé místo, které převzal vítězný Francouz Sarrou. Škarnitzl díky dnešnímu čtvrtému místu své průběžné třetí místo bez problému udržel.

Mezi ženami byla nejrychlejší Belgičanka Githa Michiels (Versluys). Z českých reprezentantek na tom byla nejlépe devátá Škarnitzlová, jež zaostala za Belgičankou o 3:34 a v průběžném hodnocení je osmá. Defekty se ale nevyhnuly ani výborně jedoucí Janě Czeczinkarové, která opravou nabrala značnou ztrátu.

Zítra je v plánu třetí etapa, se startem a cílem ve městě Lythrodontas, dlouhá 66,5 kilometrů s převýšením 2000 výškových metrů.

Výsledky 2. etapy muži zde.
Výsledky 2. etapy ženy zde.
Celkové pořadí po 2. etapě zde.
 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí