Další díl seriálu Mercedes-Benz Bike Cup Lipno pro Minku a Štěpánovou

Další díl seriálu Mercedes-Benz Bike Cup Lipno pro Minku a Štěpánovou

Datum vydání: 19.06.2016

Přehlídka hvězdných jmen ​se sešla na startu seriálu cyklistických závodů Mercedes-Benz Bike Cup. Další díl v prosluněné krajině Lipna v Horní Plané si nenechala ujít řada českých osobností: úřadující mistryně České republiky v olympijském cross-country Karla Štěpánová, český reprezentant v běhu na lyžích Martin Jakš nebo sám ředitel seriálu Jan Hruška. Závod svojí účastí vyšperkovala vítězka dvanáctého ročníku soutěže Česká Miss Andrea Bezděková.

Závodní den tradičně započaly dětské kategorie, kde nejmenší z talentů statečně bojovali o své první medaile. Dětské závody byly i pro rodiče zajímavým zpestřením před jejich samotným výkonem, který je čekal úderem dvanácté hodiny.
 

Před polednem se začalo fotbalové hříště v Horní Plané plnit startujícími na nejdelší trasu A, jež čítala 66 kilometrů a závodníky na trasu Nova jízdy dlouhé 33 kilometrů s převýšením 769 metrů. Závodníci nejdelší trasy A absolvovali závodní okruh celkem dvakrát s převýšením 1538 metrů. Pro přihlížející diváky a rodiny byl průjezd cílem zajímavým zpestřením stejně jako doprovodný program. Pozornost nejen dětí přilákal atraktivní živý dinosaurus nebo hlavní freestyle exhibice na minirampě.
 

Jako první do cíle z krátké trasy dorazil junior Lukáš Blažek z týmu Nilfisk Pro Cycling před Radkem Studenovským (GS Cyklo Team Jistebnice) a třetím v pořadí reprezentantem Dukly Liberec Martinem Jakšem. V napínavém souboji v nejprestižnější trase A zvítězil Jakub Minka z týmu Symbio+ Cannondale. Ten trasu na 66 kilometrů ovládl o 3:42 před Ondřejem Pínou (Vella Team) a o 5:44 před Janem Hruškou hájící barvy Nilfisk Pro Cycling.
 
Mezi ženami na krátké trase jasně o svém triumfu rozhodla Karolína Bergerová (Carla.kupkolo.cz). Druhá skončila Adéla Nováková reprezentující SKI Klub Šumava a na stupních je s třetím nejrychlejším časem doplnila Jitka Černohorská - Cyklo Klub Prachatice. Na dlouhé trase triumfovala favoritka závodu a česká jednička Karla Štěpánová (Kona Cycling Point) před Lenkou Fridrichovou (Nilfisk Pro Cycling) a Radkou Klíchovou z Českých Budějovic.



V závěru dne se soutěžilo o dovolenou s CK FIRO-tour v hodnotě 2x 10.000 Kč. Závodní den vyvrcholil lákavými koncerty kapel Všichni Svatí, ATMO music a Narttu.
 
Výsledky všech kategorií zde.

Více informací o seriálu na www.bikecup.cz.



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí