DEDA elementi - Italská vášeň promítnutá do komponentů

DEDA elementi - Italská vášeň promítnutá do komponentů

Datum vydání: 03.05.2019

Stále přemýšlíte, jakými komponenty „vytunit“ svoje kolo, ať je opět o nějaké gramy lehčí, ale i kvalitnější a spolehlivější?

Nebo se vám jen stará řídítka okoukala a chcete zkusit jiný tvar oblouku? Velmi zajímavou volbou mohou být nejen na silniční cyklistiku profilovaní Italové pod značkou DEDA elementi. Ti dodávají svoje komponenty mnoha světovým profesionálním týmům – pro příklad Lotto Soudal, UAE Team Emirates, Cofidis Pro Cycling Team nebo Caja Rural Seguros. A to je dobrý argument sám o sobě, proč dostat tuto značku do hledáčku.
 
Při prvním kontaktu si jistě řeknete, že máte čest s opravdovým specialistou na silniční cyklistiku. Ano, pracovníkům značky, kteří úzce spolupracují s jezdci podporovaných týmů, koluje asfaltová krev v žilách, ale nenechte se zmást – nevymezují se a fokus značky při bližším ohledání působí více než široce. V sortimentu nalezneme i řadu produktů pro horská kola, dráhovou cyklistiku, časovku, triatlon a v neposlední řadě i singlespeedy či city biky. Co to znamená? Nesmí být opomenuty představce pro průměr řídítek 35mm, kompletní časovkářské kokpity, doplňky v podobě  ultralight košíků či šikovných objímek na rám proti padání řetězu a různé stylové komponenty pro poměrně vymezenou skupinu městských fixie borců.
 
Samotný sortiment je dělen do několika různých produktových řad, v závislosti na použitých materiálech a technologii zpracování. Kdo sází na to, že velká část komponentů je z uhlíkového vlákna, není daleko od pravdy. Kupříkladu řady s označením Superleggera a Superzero jsou dle výrobce určeny pro použití na kolech osazených komponenty Shimano Dura Ace nebo Campagnolo Super Record. Podobně pak řady 35 a Zero100 odpovídají řadám Shimano Ultegra či Campagnolo Chorus.


 
Výše uvedená řada, druhá nejvyšší v katalogu – Superzero, nabízí jak karbonová, tak i hliníková řídítka. Většina ostatních řad vám to s materiály ulehčí, je však skoro pravidlem, poskládat z každé řady celý posed – představec, řídítka a sedlovku (s různým offsetem). 


 
Například výše zmíněná řídítka Superzero jsou výjimečná díky svému specifickému Aero profilu, který jezdci poskytuje pohodlný ergonomický úchop. Pro nadcházející sezonu doznala tato řada změn hlavně v podobě přepracovaného designu a barevného provedení.

Novinkou v této řada je hliníkový nástavec pro řídítka s označením Superzero TT s nastavitelnou délkou, určený hlavně pro časovkáře a triatlonisty. Novinkami v řadě Zero100 jsou řídítka Gravel100. Jsou vhodná pro využití na cyklokrosových kolech a samozřejmě dle názvu na gravel/endurance kolech, která zažívají i v naší kotlině s přihlédnutím na „kvalitu“ některých cest velký boom.
 


Nového grafického zpracování se dočkaly například komponenty z řady Zero2, což ocení také nejeden fanda tuningu. V neposlední řadě se Italové zaměřují i na produkci velmi kvalitních omotávek – například novinku s názvem Presa. Díky své specifické struktuře s děrovanou vrchní vrstvou nabízí jezdci možnost velmi komfortního, avšak pevného úchopu. Díky mnoha barevným variantám si navíc vybere každý.
  
Pro nahlédnutí do celé nabídky i s novinkami zaměřte zrak do Písku, kde sídlí výhradní dovozce Deda elementi do ČR – firma CykloŠvec.

Více na www.cyklosvec.cz/deda-elementi.


Zdroj a foto: TZ CykloŠvec
 
 
 
 



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí