Cyklozávod Milada udělal úspěšnou tečku za letošním seriálem Milada Tour

Cyklozávod Milada udělal úspěšnou tečku za letošním seriálem Milada Tour

Datum vydání: 17.08.2020

V novém zázemí Moto Areálu Chabař​ovice proběhl poslední letošní závod pořádaný pod hlavičkou Milada Tour. Cyklozávodu Milada se zúčastnilo na čtyři sta závodníků všech věkových kategorií. 

V dopoledních hodinách startovaly dětské závody. Své cyklistické dovednosti předvedly na motokrosových tratích děti od 3 do 10 let. Starší děti už vyjely k nedalekému jezeru Milada. V pravé poledne proběhl rodinný závod, kde vítězným týmem byla rodina Voborníků.

Velkou motivací pro všechny malé závodníky bylo předávání cen od několikanásobného paralympijského vítěze Jiřího Ježka. Ten měl po skončení dopoledního programu svou autogramiádu, o kterou byl velký zájem stejně tak, jako o fotografii s ním. Jiří Ježek i jeho manželka Soňa se poté postavili na start i jednoho z hlavních závodů – na trať 25 km.

Závod dospělých na vzdálenost 50 a 25 km probíhal po lesních cestách, šotolině a asfaltu v okolí jezera Milada. Kratší trať na 25 km suverénně vyhrál Ondřej Bula z Vipro Cycling týmu, který cílem proletěl v čase 54:01. Téměř dvě minuty za ním dojel Tomáš Trojan a třetí místo bral Tomáš Hlom. Pod hodinovou hranici se vešlo hned devět závodníků. Loňská vítězka Tereza Černecká Hnízdilová své prvenství obhájila i letos. Brala zlato za čas 1:04, druhá za ní potom byla Veronika Svobodová, třetí Miry Stejskalová. Těsně pod bednou dojela manželka Jiřího Ježka – Soňa Ježková.

Nejdelší trať padesáti kilometrů vyhrál Pavel Linet ve skvělém čase 1:34. Jenom pět vteřin za ním dojížděl muž na druhém pořadí – Honza Wolf. Stupně vítězů doplnil Filip Šlajchrt, kterého od stříbrné pozice dělilo opět pouze pět vteřin. Všichni tři muži dojeli pod hodinu a třicet pět minut.

Stejné boje se svedly i v ženské kategorii. Vítězka byla jasná – Lucie Žabová, která 50 km trať zvládla za 2:01. Druhé a třetí místo nebylo známé ještě v nájezdu do cíle. Nakonec o tři vteřiny přespurtovala Martina Stehlíková třetí Vendulku Praskou.

Po vyhlášení Cyklozávodu Milada následovalo předání šeku na 30.000 Kč handicapovanému sportovci Milanu Turkovi, který věnovali organizátoři seriálu společně s oblastním zastoupením Metrostavu pro Ústecký kraj. 

Celý den zakončilo slavnostní vyhlášení celého seriálu Milada Tour, kde se sčítaly body ze zimního Winter Runu, Milada Runu a Cyklozávodu Milada.

Mužskou bednu v absolutním pořadí obsadili Stanislav Holub, stříbrný Patrik Pořádek a bronzový Bohuslav Plachý.

Roli ženské favoritky celého seriálu potvrdila Jarmila Sobecká, která brala absolutní prvenství před Ivanou Vávrů a Květoslavou Hlouškovou.

Týmovou soutěž vyhrál tým Happy Loop, před HC Biolit a týmem 1. na startu.

Výsledky závodu ZDE.

Konečné pořadí jednotlivců v seriálu Milada Tour ZDE.

Konečné pořadí týmů v seriálu Milada Tour ZDE. 

Vybrané fotografie naleznete facebooku. Kompletní fotogalerie ZDE.
 
Zdroj a foto: TZ pořadatelé


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí