Cyklokrosař Kopecký získal stříbro na MS

Datum vydání: 03.02.2018

Česká republika získala zásluhou Tomáše Kopeckého na světovém cyklokrosovém šampionátu v nizozemském Valk​enburgu první medaili.

Mezi juniory nestačil na okruhu dlouhém 2,9 km, který jezdci absolvovali čtyřikrát, pouze na Brita Bena Tuletta. Bronz získal domácí Rayen Kamp.
 

Vítěz světového poháru a stříbrný z listopadového evropského šampionátu z Tábora, Kopecký, se hned po startu usadil mezi nejlepšími. Spolu s ním byli na čele Tulett, který skončil v Táboře třetí, překvapivě Američan Maher a také dvojice Nizozemců Kamp a Hendrikcx.
 

Nejlépe ovšem odstartoval mistr Evropy Švýcar Loris Roullier, který ale postupně začal ztrácet. Závod byl ve znamení souboje našeho jezdce s Tulettem. Hned v prvním okruhu nešetrně Brit poslal českého jezdce na plůtek vymezující trať. Kopecký se rychle do čela vrátil.
 

V polovině závodu získal Tulett asi dvacetivteřinový náskok, ale do posledního okruhu jej český závodník dokázal zlikvidovat. V posledním kole ale našemu jezdci ve sjezdu spadl řetěz a britský krosař tak mohl napodobit loňský triumf krajana Toma Pidcocka. 
 

Český jezdec na vítěze ztratil 22 vteřin, třetí Kamp zaostal o dalších osm vteřin, ale k radosti domácích příznivců vybojoval pro pořadatelskou zemi medaili. Kopecký vybojoval pro Českou republiku v juniorské kategorii první medaili od roku 2013, kdy byl v Louisville bronzový Adam Ťoupalík. Další čeští cyklokrosaři dojeli ve třetí a čtvrté desítce. Nejlepší z nich Jakub Schierl obsadil 21. pozici.
 

Výsledky:
 

Junioři:
 

1. B. Tulett (Brit.) 41:19, 2. Kopecký (ČR) +22, 3. Kamp (Niz.) +30, 4. Lindner (Něm.) +34, 5. Maher (USA) +35, 6. Ronhaar (Niz.) +36, ...21. Schierl +2:47, 24. Ježek +3:02, 30. J. Ťoupalík +4:12, 34. Říman +4:29, 39. Tomášek (všichni ČR) +4:44.

Zdroj: ČSC
 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí