Test: Specialized S-Works Prevail

Test: Specialized S-Works Prevail

Datum vydání: 31.10.2013

Nejvyšší model přilby Specialized, S-Works Prevail, vozí na svých hlavách celá řada profesionálních závodníků včetně české jedničky Romana Kreuzigera, Zdeňka Štybara nebo olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého. CykloNovinky.cz měly možnost helmu vyzkoušet.


Označení S-Works znamená, že se jedná o nejlepší model v dané kategorii. Tomu samozřejmě odpovídá také cena, bez koruny pět a půl tisíce korun.
   
  
Tvar přilby s výrazným podélným čelním větráním s logem „S“ uprostřed je pro značku Specialized charakteristický. Konstrukce skořepiny je vyztužená vnitřní kevlarovou kostrou Inner Matrix, která dovoluje užití velkých větracích otvorů, ubírá na hmotnosti přilby (185 g) a vylepšuje její pevnost.
 
Upevnění helmy na hlavu páskem je komfortní a pevné. Systém MidSet navíc dovoluje i výškové nastavení až o pět bodů. Celkové pohodlí zvyšuje i odvětrávání s interními vzduchovými ventily a mohutným předním větracím průduchem, který se u značky Specialized nazývá Mega Mouthport.   
 
 

Větrací systém přilby je v porovnání s konkurenčními značkami velice znát a to je její velké plus. Samozřejmě díky skvělému větrání bude přilba ztrácet na lepší aerodynamice, proto pro lepší aerodynamiku Specialized upřednostňuje novou závodní helmu S-Works Evade, která oproti S-Works Prevail šetří 46 vteřin na vzdálenost 40 km. S lepší aerodynamikou si samozřejmě více připlatíte, S-Works Evade Vás vyjde bez koruny na šest tisíc korun. 
 
  
 
Samotný skelet z Dual Density pěny, tlumící případný náraz, je uvnitř vyztužen pevnou sítí Inner Matrix. Ta se podílí nejen na celkovém navýšení pevnosti konstrukce, ale zároveň umožňuje konstruktérům maximální odlehčení skeletu jako celku. Skořepina pak pokrývá nejen vnější partii, ale zasahuje i přes spodní okraj přilby.

  
Další plus přilby je odlehčená síťovina 4X DryLite, která se nevytahá ani po působení potu či vody. 
 
Helma S-Works Prevail 2014 je pro pány vyráběna ve dvanácti barevných variantách a několika týmových barvách včetně stáje Saxo-Tinkoff, Omega Pharma - Quick-Step, Lampre a dalších. Pro dámy to jsou pouze tříbarevné varianty a jedna týmová. Případně si můžete vybrat jednu z barevné edice pro Tour de France, jako je tradičně žlutá, zelená nebo bílá s červenými puntíky.
 
 
Fanoušky Belgičana Toma Boonena určitě potěší i novinka pro rok 2014, Specialized uvedl do prodeje přilbu přímo v jeho barvách. 
 

Celkové hodnocení:

U helmy nás velice překvapilo její odvětrávání, které je na hlavě velice znát. Skvěle funguje i zapínací systém s možností nastavení zadního upínání. Přilba drží a nemá tendenci povolovat. Stejně tak použité výstelky navyšují celkový komfort, který je jednoznačně nadstandardní. Bezkonkurenční je také váha přilby, jenž činí 185 g. Velké plus musíme přiřadit širokému spektru barev, z něhož si snad musí vybrat každý.

Zákazníky může odrazovat vysoká cena přilby, prodejní cena u Specialized pro rok 2014 činí 5 499 Kč, oproti top modelům přilby značky Giro nebo Bell, které se dají pořídit od třech tisíc.
 
Foto: Specialized a CykloNovinky.cz


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí