Cyklisté zazářili na předváděcím molu

Cyklisté zazářili na předváděcím molu

Datum vydání: 05.12.2012

 

Obrovský aplaus sklidili čeští cyklisté Jan Bárta, Milan Kadlec a Vojtěch Nipl. Tentokrát se ale úřadující mistři republiky a mladý závodní talent představili ve zcela odlišné roli. Trojice elitních českých jezdců totiž zazářila při dobročinné módní přehlídce v Hradci Králové.

"To byl také hlavní důvod, proč jsem pozvání přijal. I když s předváděcím molem nemám vůbec žádné zkušenosti, tak tuhle nabídku jsem odmítnout prostě nemohl. Část výtěžku je totiž věnován Fakultní nemocnici v Hradci Králové,"  vysvětlil letošní stříbrný muž jedné z etap na prestižním Giru d´Italia a sedmý z časovky na mistrovství světa Jan Bárta, jinak jezdec německé profesionální stáje NetApp.

Při módní show Lamark Nigh v královéhradeckém kongresovém centru spolu s Bártou vystoupil také úřadující mistr republiky v silničním závodě Milan Kadlec a mladý talent Vojtěch Nipl. Trojice se na molu představila dokonce i na svých závodních speciálech.

"Zvládli jsme to výborně. Asi by nebyla legrace, kdyby člověk zakufroval a na pódiu se složil, takže na to jediné jsme si dali pozor. Na to, že jsme ryzí amatéři to ale nebylo vůbec zlé a ohlasy nás rozhodně moc potěšily. Pro mě to byla velmi pohodová akce, takový relax. Nebyl to závod, ve kterém o něco jde, takže jsem i bez problémů zkrotil nervozitu a myslím, že jsme si to všichni užili," podotkl Milan Kadlec, člen elitní stáje ASC Dukla Praha.

Trojlístek cyklistů byl součástí vystoupení renomovaného výrobce cyklistického oblečení Kalas, takže se Jan Bárta představil v českém národním dresu a Kadlec s Niplem pak v týmových trikotech. Všichni vystoupili v doprovodu  modelek v čele s finalistkou České Miss Julií Zugarovou. Ohlas byl natolik pozitivní, když výrazně předčil i vystoupení ligových fotbalistů, že jezdci Bárta s Kadlecem na závěrečném defilé vedli přímo hlavní postavu večera - ředitelku akce a hlavní choreografku Danielu Brázdovou. O mladého Vojtu Nipla se navíc doslova porvaly herečky ze seriálu Ordinace v růžové zahradě Miluše Bittnerová a Kristýna Kociánová.

"Bylo to strašně příjemné. Všude pobíhala děvčata, takže zezačátku bylo těžké se neotáčet, ale člověk si pak na to prostředí trochu zvykne. Byla to moc milá zkušenost a řekl bych, že není ani otázka věku si to na molu užít. Že jsme navíc tak srandovně ukončili celou přehlídku, bylo i pro nás velké překvapení a asi to svědčí o tom, že jsme se líbili," usmál se spokojeně Vojtěch Nipl.

Během večer publiku zpíval Bohuš Matuš, který cyklisty v jejich šatně poněkud mile udivil vyprávěním, že cyklistiku má v sobě také zakořeněnou.

" Jako mladší žák jsem jezdil asi dva roky za Spartak Písek. Vím, že jejich denní porce kilometrů není žádná legrace, a proto klukům moc fandím. Mají můj respekt," dodal Matuš, který s kolem přestal kvůli potížím se zády.

Zcela netradiční vystoupení cyklistů spolu s modelkami před plným kongresovým centrem přineslo především výtěžek pro Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Přímo do Trombotického centra IV. interní hematologické kliniky putuje částka 56 159,-. 
 
Článek Patrik Pátek -
PatRESS.cz, Foto Patrik Pátek a Pavel Pešek


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí