Cyklisté se na Silvestra sejdou v Terezíně

Cyklisté se na Silvestra sejdou v Terezíně

Datum vydání: 30.12.2013

 

Už po dvaapadesáté se cyklisté poslední den v roce sejdou na Bohušovické kotlině v Terezíně. Silvestrovský cyklokros letos dává šanci nejen licencovaným závodníkům, ale opět i amatérským jezdcům. Závod s tradicí více než půl století se jede jako 8. ročník memoriálu Pavla Sládka.

"Prakticky každý rok připravujeme pro oživení závodu něco nového, abychom nabudili především amatérské jezdce. Tentokrát příchozí vystartují ve své samostatné kategorii, ale pro změnu jsme jim sjednotili počet okruhů. Všichni se ale mohou těšit na osvědčenou trať kotlině s tradičním výběhem blátivých schodů," podotkl prezident pořádajícího klubu CK Slavoj Terezín Václav Bureš.
 

Závod odstartuje tradičně v 10 hodin, kdy jako první do pedálů šlápnou starší žáci (20 min.), po nich budou následovat kadeti (30 minut) a po nich přijdou na řadu právě kategorie příchozích, které jsou odstupňovány po deseti letech – příchozí do 30 let, do 40 let, do 50 let, do 60 let, nad 60 let a ženy. Pro ně je vypsána pětice okruhů. Cyklokros budou opět uzavírat licencované kategorie juniorů (40 minut) a elite (50 minut). 
 

Příchozí se při prezentaci prokážou občanským nebo jiným průkazem vždy nejpozději hodinu před startem své kategorie a potvrdí svým podpisem svůj dobrý zdravotní stav. Každý sice startuje na vlastní nebezpečí, ale přilby jsou povinné pro všechny. Příchozí cyklisté však mohou osedlat i horské kolo. 
 

 
Silvestrovský cyklokros, který se na počest někdejšího prezidenta CK Slavoj Terezín jede jako 8. ročník Memoriálu Pavla Sládka, je sportovně společenskou událostí, kde se nenudí ani závodníci, ani diváci. Chybět totiž nemohou ani známá jména světa cyklistiky.

„Jedním z prvních, kdo letos potvrdil svoji účast, je loňský vítěz kategorii elite, mladý nadějný jezdec Vojtěch Nipl. Sám jsem zvědavý, kdo se mu letos bude snažit překazit cestu za nejvyšším stupínkem. To uvidíme až na místě, a proto věřím, že jezdcům nebude chybět ani patřičná divácká kulisa,“ zve na Bohušovickou kotlinu nejen cyklisty ale i diváky Václav Bureš.

Zdroj a foto: Patrik Pátek - PatRESS.cz

 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí