Slovinský cyklista dosáhl unikátního hattricku

Datum vydání: 05.12.2017

Luka Mezgec je špičkový silniční cyklista, v jeho zemi na něj však nikdo nestačí ani na horských kolech, ani v cyklokrosu. 

Devětadvacetý slovinský cyklista od roku 2016 obléká barvy australské World Tour stáje ORICA-Scott. Bylo to ale ještě za jeho působení v nizozemském týmu Giant-Shimano, kdy dosáhl na doposud největší úspěch v kariéře - etapové vítězství na Giro d'Italia. Ve svém působišti má tento výborný spurter roli (jen) klíčového jezdce ve sprinterském vlaku. 

Přesto letos dosáhl na triumf v nizozemské klasice Veenendaal Veenendaal Classic a vyhrál etapu na domácím podniku Okolo Slovinska. No a právě doma se mu letos dařilo na více frontách. Po červnovém prvním trimfu v kariéře na národním šampionátu na silnici dokázal o měsíc později opanovat i mistrovství země v horských kolech. 

V terénu Mezgec vyrůstal. Před svou kariérou silničáře závodil na bikách čtyři a půl sezony a za tu dobu dokázal vybojovat tituly mistra Slovinska v juniorech, U23 a nynější prvenství v kategorie elite je už jeho třetí. 

Ještě působivější však je, že se tomuto všestrannému, talentem obdařenému sportovcovi podařil v cyklisticky vyspělých zemích nevídaný kousek. Ke zmiňovaným dvěma titulům totiž stačil přidat i ten z cyklokrosu!

 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí