Cycling University bude pokračovat podzimním cyklem přednášek!

Cycling University bude pokračovat podzimním cyklem přednášek!

Datum vydání: 17.09.2019

Celkem osm přednáškových bloků čeká na posluchače podzimního vzdělávacího programu Českého svazu cyklistiky - Cycling University.

První ze seminářů se uskuteční v úterý 15. října v konferenční Aule České unie sportu v Praze na Strahově.
 
Program je znovu zaměřený tak, aby umožnil studentům získat povědomí o aktualitách, trendech, moderních metodách i vědeckých směrech tréninku v případě volnočasového společenského fenoménu současnosti – cyklistiky.
 
Pořadatelé připravují s odborníkem na sportovní medicínu MUDr. Jiřím Dostálem unikátní videokonferenci, která se uskuteční formou přímého přenosu laboratorního zátěžového testu některého ze špičkových cyklistů.
 
Další přednáška bude patřit reprezentačnímu trenérovi BMX a jednomu z našich nejúspěšnějších závodníků v této disciplíně, Lukášovi Tammemu a bude mít název: „BMX – základ cyklistiky.“

Součástí přednášky budou videa s ukázkami tréninkových i závodních situací a zajímavá jistě bude také diskuse na téma BMX – první cyklistická disciplína pozdějších šampionů: Zdeněk Štybar, Pavel Kelemen, atd.
 
Krátce po poledni se uskuteční očekávaná přednáška s reprezentačním trenérem techniky horských kol, Mgr. Matějem Charvátem. Mnohonásobný Mistr České republiky ve sjezdu bude pomocí řady videí a video rozborů demonstrovat současný světový trend nácviku techniky, přenositelný do celé řady disciplín. Účastníci uvidí také videa z nácviku technických sekcí českých bikových reprezentantů, která používali trenéři při rozboru konkrétních situací na tratích Světového poháru, mistrovství Evropy a světa.
 
Hostem Cycling University bude dráhový Mistr světa z roku 1986 v americkém Colorado Springs a nyní šéftrenér úspěšné skupiny sprinterů DUKLY Brno, Mgr. Svatopluk Buchta.
Beseda bude zajímavou sondou do specifické dráhové disciplíny – sprintu. Nikde jinde totiž nehraje vývoj moderních technologií, analýzy wattů a matematická alchymie převodů takovou roli, jako právě v případě sprintu, keirinu a závodu na jeden kilometr.

„Pečlivě jsme cyklus přednášek připravovali a věřím, že bude přínosný a zajímavý pro všechny posluchače,“ informuje realizátor projektu, trenér Viktor Zapletal a upřesňuje: 

„Například úvodní videokonference zátěžového testu, kterou budou společně moderovat Jirka Dostál s bývalým špičkovým reprezentantem Vojtou Hačeckým a propojí v přímém přenosu špičkové vědecké pracoviště - Centrum sportovní medicíny se strahovskou Aulou bude v naší republice představovat první sportovně vědeckou přednášku tohoto typu. BMX je ve světě moderní cyklistiky považovaný za jeden ze stavebních kamenů pro celou řadu disciplín – dráhu, MTB, cyklokros i silnici. Přednáška Lukáše Tammeho nejenom poučí, ale i poradí jak začlenit tréninkové prvky BMX do všedního tréninku. Přednáška Matěje Charváta o tréninku techniky přiblíží jak takový trénink v praxi vypadá, ale otevřeme i tajemnou a složitou otázku lidské psychiky, potlačení strachu a všech složitých stavů, které jsou podmínkou pro zdárné zvládnutí technických situací. Sváťa Buchta patří mezi legendy české cyklistiky, nejenom jako závodník, ale také jako trenér, což je ojedinělé. Velmi doporučuji poslechnout si besedu, která umožní nahlédnout do zákulisí přípravy špičkových sprinterů. Je to prostředí  fascinující a pokud některá z cyklistických disciplín určuje technologický i tréninkový směr vývoje cyklistiky, je to, pro mnohé asi překvapivě, právě dráha v čele se sprintery.“  

Zdroj a foto: TZ cyclinguniversity.cz

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
Cape Epic 2024: Češi bojují, Beers s Grottsem míří k triumfu
23.03.2024 | Kategorie: MTB

Předposlední etapa Cape Epicu prověřila odolnost jezdců. Zatímco lídři Matthew Beers a Howard Grotts si vítězstvím upevnili pozici na čele závodu, čeští reprezentanti zažívali krizové chvíle. 

 
» více novinek a videí