CosmoBike Show navštíví Danny MacAskill a první šampionát v elektro cyklokrosu

CosmoBike Show navštíví Danny MacAskill a první šampionát v elektro cyklokrosu

Datum vydání: 10.02.2020

Již 5. ročník vele​trh​u CosmoBike Show otevře své brány 15. a 16. února na výstavišti v italské Veroně.

Ve dvou dnech bude pro návštěvníky z řad nadšenců i odborníků připraven bohatý program v podobě italského šampionátu v cyklokrosu na elektrokolech či představení etap Giro d’Italia v okolí Verony. Nejznámější značky představí na svých stáncích produktové novinky, které budou prezentovat světová jména jako např. Daniel „Danny“ MacAskill. 

Kdo bude vítězem prvního šampionátu v EBX?
Slovo „elektrokola“ zní ve světě cyklistiky čím dál hlasitěji.  Za posledních 10 let se stále více využívají laici i profesionálové. Není tak překvapení, že vznikají nové závody i pro kola s baterií jako například italský šampionát v EBX = elektro cyklokrosu (z anglického originálu electric bike cross). EBX kombinuje rychlost a vytrvalost s rampami a překážkami. První část etapového závodu proběhne v hale č. 10. Na trati proběhnou závody dvou kategorií: „Modify“ a „GP“. „Modify“ je závodní třída, při které je povoleno částečné použití elektrické energie a je vhodná i pro amatérské závodníky. Oproti tomu „GP“ je již pro profesionální sportovce, kteří mají povoleno plné využití výkonu elektrokol. Závodní trať si budou moci vždy před a po skončení závodu vyzkoušet i návštěvníci veletrhu. Šampionát skončí v červnu čtvrtým závodem na okruhu Mugello v Toskánsku.
Potkej své idoly! 
Během programu bude možnost potkat se také s ikonami různých odvětví cyklistiky. V sobotu dopoledne čeká na fanoušky autogramiáda italského motocyklového závodníka Marca Melandri na stánku Thok Ebike. Na CosmoBike můžete potkat také cyklokrosového závodníka Mathieu Van der Poela, silničáře Marca Aurelia Fontanu. Největší a nejznámější hvězdou veletrhu bude Daniel „Danny“ MacAskill. Skotský street-trialista na svém kole předvádí neuvěřitelné kousky a posouvá triky za hranice představivosti. Danny bude celou sobotu hostem na stánku značky Santa Cruz, jejíž tváří je už několik let. Své novinky představí mnoho dalších značek jako Wilier Triestina, Campagnolo, Merida, SCOTT nebo Husqvarna bicycles.
Detaily z benátských etap růžového závodu 
Slavnostního otevření veletrhu se zúčastní také Mauro Vegni – ředitel slavného italského závodu Giro d’Italia a italští nositelé vítězného růžového trikotu – Gianni Bugno (1990), Stefano Garzelli (2000) a Ivan Basso (2010). V hale 12 se od nich návštěvníci dozví detailnější popis etap, které proběhnou v regionu, ve kterém se nachází i Verona. Benátskem projedou tři etapy – rovinatá etapa (13), časovka (14) a horský dojezd z Benátska až do horského střediska Madonna di Campiglio (17). Svůj start na trati poprvé potvrdil i slovenský závodník Peter Sagan.
Partnerem akce je La Gazzetta dello Sport, tradiční italský sportovní deník. Návštěvníkům budou otevřeny 4 haly (2, 3, 4 a 5) a venkovní tréninková plocha o rozloze 20 tisíc metrů čtverečních. Vstupenky jsou k dispozici online od 10 €.
Více informací na www.cosmobikeshow.com. 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí