Contador v plné síle, problémy má jen s váhou

Datum vydání: 17.01.2017

Alberto Contador v rozhovoru pro španělský deník El País hovořil o minulosti, přítomnosti i budoucnosti - všem časům přitom dominovala jeho oddanost tomuto sportu. 

Čtyřiatřicetiletý španělský cyklista, který po pádu stáje Tinkoff podepsal dvouletý kontrakt v bohatém americkém týmu Trek-Segafredo, odmítá, že by snad svou kariéru prodlužoval kvůli penězům. V jeho kariéře vždy hrála hlavní roli maximální profesionalita a pocit zodpovědnosti. Nechtěl totiž zklamat důvěru, kterou v něj chovali jeho zaměstnavatelé a parťáci. 
"V mé sportovní kariéře ekonomická stránka věci nikdy nebyla relevantní... Rozhodl jsem se pokračovat, protože se na to cítím. Vždy jsem byl naprostým profesionálem. Vždy jsem se cítil nesmírně zavázán zodpovědností, kterou jsem měl za tým, který mě podporoval."
Borec, který vyhrál tři Vuelty, dvě Gira a dvakrát opanoval i Tour de France, mimo jiné mluvil o samotném rozhodnutí o prodloužení své již tak bohaté a dlouhé kariéry. 
"O tom, že budu pokračovat, jsem se rozhodl už loni v dubnu a ikdybych loňskou Tour vyhrál (odstoupil kvůli zranění a nemoci v deváté etapě, pozn. red.) nerozmyslel bych si to... Cítím neskutečnou motivaci a v novém týmu velké vzrušení. Všichno je postaveno okolo mě. Na Tour budeme mít velmi dobrý tým a já (pro vítězství) udělám vše, co bude v mých silách." 
El Pistolero také hovořil o svém typickém stylu závodění, který je charakteristický agresivitou a odvážností. 

"Raději udělám tisíckrát to, co jsem podnikl v roce 2011 na Alpe d'Huez i přesto, že jsem nevyhrál. Udělám to raději, než abych vyhrál v profesorském stylu, nikterak vzrušující cestou (zaútočil v předposledním stoupání na Galibier a pak i v posledním na Alpe d'Huez, ale vždy byl nakonec dojet a pak i poražen, pozn. red.)... Jsem pyšný a mám radost z toho, když si lidé takové činy zapamatují a pak mi říkají, jak si užívali moment, kdy jsem rozhodl závod (etapu) už od prvního kilometru."

Contador narážel na už nyní legendární 15. etapu loňské Vuelty, kde odvážně zaútočil už v úvodních kilometrech. Příležitosti se tehdy chytil i Kolumbijec Nairo Quintana. Jezdec stáje Trek-Segafredo v rozhovoru přiblížil zajímavou situaci, kdy svého kolumbijského soupeře ze stáje Movistar vybídl ke spolupráci, která mu nakonec měla vynést vítězství v celém závodě. 

"Když jsem viděl, že máme náskok, řekl jsem mu: Nairo, jestli chceš vyhrát Tour, tady to máš. On zpočátku váhal... Tak jsem mu řekl: Nairo, musíš tahat, dnes se bude rozhodovat, vyhraješ Vueltu. A tak se také stalo," dodal pro El País.

Contador se dle svých slov těší lepší formě než kdy předtím, nechybí mu ani potřebná jiskra. Jediný problém prý spočívá v tom, že snadněji než kdy dřív nabírá váhu, které je na druhou stranu rok od roku těžší se zbavit...

V akci se letos opět ukáže až jako jeden z posledních mezi největšími světovými esy - v půli února na etapáku Okolo Andalusie. 



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí