Contador: cyklistika byla součastí mého života, ale ne můj život

Contador: cyklistika byla součastí mého života, ale ne můj život

Datum vydání: 20.09.2017

Alberto Conta​dor byl pozván organizátory Giro d'Italia do Jeruzaléma, aby jako dvojnásobný vítěz tohoto závodu udělal trochu reklamy historicky bezprecedentnímu startu Grand Tour v Izraeli.

A při této příležitosti musel být čtyřiatřicetiletý El Pistolero, který si již deset dní užívá cyklistického důchodu, médii patřičně vyzpovídán.

Vítěz monumentální 20. etapy Vuelty, která finišovala na vrcholu stoupání Alto de'l Angliru, se rozloučil se svou kariérou stylově. Bojoval do posledního dechu a obrovské odhodlání dokázal proměnit ve velké vítězství, ikdyž se nejednalo o toužený celkový triumf. 


Contador se však už příliš neohlíží zpět a když, tak to nečiní s výčitkami ale s radostí ze svých úspěchů a vděčností svým věrným fanouškům, kteří mu ještě před cestou do Izraele v sedm hodin ráno stojí pod okny a skandují "un año más".
 
Konečně si taky může dát do nosu, nemusí tolik spát, každé ráno se vážit a bát se pustit si klimatizaci. Přiznává také, že v poslední době ho sužovaly obavy z pádů, které byly na závodech Grand Tour všude kolem něj (ostatně na zemi skončil několikrát i on sám). A když mluvíme o Grand Tour, start Gira v Izraeli se mu velice zamlouvá...
"Tento start Gira bude historický, výjimečný. Vůbec poprvé bude (Grand Tour) startovat mimo Evropu. Je to obrovská výzva, tohle jsou věci, které cyklistika potřebuje."
...a vůbec ho nemrzí, že u něj nebude v cyklistickém trikotu. 
"Můj odchod je definitivní... V cyklistice jsem už dokázal vše, co jsem mohl. Byla součástí mého života, ale ne můj život. Nyní se budu věnovat projektům, které mne motivují víc".
Těmi projekty, které má rodák z madridského předměstí Pinta na mysli, jsou vlastní cyklistická kontinentální stáj fungující jako líheň mladých talentů a také nadace na boj proti mrtvici, se kterou má prý dokonce své vlastní zkušenosti. 

Celý rozhovor si můžete přečíst (ve španělštině) na stránkách deníku El Mundo zde

 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí