Colnago představilo nový model C64

Colnago představilo nový model C64

Datum vydání: 14.02.2018

Colnago C64 je vyráběné ručně „na míru“, jak by se řeklo v Itálii, s revolučními trubkami, které jsou větší, lehčí a pevnější.

Model C64 je výsledkem dvouletého vývoje. Kolo bylo navrženo na základech téměř nezměřitelné historii inovací a úspěchů, kterých Colnago v cyklistice dosáhlo, počínaje rokem 1954. Trubky a spojky jsou na modelu C64 vyrobeny z nejušlechtilejšího karbonu.

Colnago C64 odráží letité zkušenosti Ernesta Colnaga, jenž získal na své dlouhé cestě za cyklistickou dokonalostí.
 
C64 má spoustu nových prvků: karbonové spojky na rámu a vidlici, aerodynamickou sedlovku s integrovanou objímkou, sedlovou trubku v provedení monocoque a brzdy systému direct-mount. Všechny tyto detaily posouvají rám do jiné dimenze.

Lehkost, stabilita a odolnost jsou povýšeny na úroveň garantující jedinečný jezdecký zážitek.

 
 
Karbonová monocoque vidlice modelu C64 je navržená tak, aby byla oporou integrovanému tělu přední brzdy s držáky na uchycení systému se dvěma klouby. Tento brzdový systém je pevnější, účinnější a více aerodynamický. Design vidlice je tvarově napojený na hlavovou mufnu rámu, čímž přináší benefity lepší aerodynamiky, vysokého komfortu a precizního řízení.
 
 
Colnago na modelu C64 používá standard ThreadFit 82.5. Ten spojuje spolehlivost s praktičností závitového systému BSA, šířku a větší tuhost standardu PressFit. Uvnitř středového prostoru je duralová vložka se závitem, do níž jsou zašroubovány dvě misky z lehké slitiny. Do nich jsou vlisovaná ložiska, které je možné podle potřeby měnit. Standard ThreadFit82.5 je kompatibilní se všemi středy standardu PressFit 86.5 (BB86).
 
C64 využívá karbonové monocoque koncovky se zevnitř uchyceným a vyměnitelným hákem přehazovačky, jejichž výhodami jsou pevnost, váha a životnost.
 
 
Pro lepší aerodynamiku a komfort byla pro C64 použita speciální sedlovka využívající osvědčenou kovanou duralovou hlavu ve spojení s užším průměrem sedlové trubky (27.2mm). Profil sedlovky se seříznutou zadní částí pak přispívá ke zlepšené aerodynamice.
 
Monocoque sedlová trubka je zkonstruovaná z jednoho kusu, sedlová trubka rámu C64 je lehčí a především pevnější.
 

 
Objímka sedlovky je integrovaná do horní rámové trubky pro čistější estetiku a lepší aerodynamiku. Mechanismus je zcela ukryt uvnitř rámu a je snadno přístupný imbusovým klíčem. Toto řešení taktéž ochraňuje mechanismus před nečistotami.

Brzdy modelu C64 jsou uchyceny systémem direct-mount. Jeho hlavní výhodou je ideální integrace s rámem a vidlicí jak z pohledu struktury, tak aerodynamiky. To se pak přenáší do lepšího tlumení a citlivějšího dávkování brzdného účinku.
 
Podobně jako u všech vrcholných modelů Colnago, i model C64 je dostupný ve verzi s diskovými brzdami. Využívá standardní flat-mount Shimano uchycení s 12mm osou: 100x12 vepředu, 142x12 vzadu.
 
Asymetrické řetězové vzpěry, na pravé straně (straně řazení) je vidlice rozšířená, jak jen to konstrukce umožňuje, stejně tak na levé straně je průměr trubek zvětšený. Rám je tak ještě pevnější a díky použití trubek většího průřezu zároveň lehčí.
 

   
Tělo hlavového složení je vyrobeno ze speciálního polymeru, složeného z karbonových vláken a jedinečné struktury nylonu a elastomerů. Toto provedení tak více absorbuje jízdní vibrace a povyšuje jak jízdní zážitek, tak komfort.
 
Testy ve větrném tunelu na modelech Concept a V2-r vedly Colnago ke studiu dalších aerodynamických výhod pro model C64. Na základě zjištění v oblasti aerodynamiky úchyty na košík lehce zapustili do spodní rámové trubky.
 

 
Kabely pro mechanické řazení jsou vyrobeny z polymerů a jsou uzpůsobeny pro snazší montáž, lepší kompatibilitu s elektronickými sadami a redukcí váhy. 
 
Zdroj a foto: TZ 
COLNAGO & ASSOS ProShop Praha

C64-BFBL-copia C64-BFBL-rear-copia C64-BFWH-copia C64-PKBK-copia C64-PKBK-rear-copia C64-PKSL-copia C64-PKSL-rear-copia C64-PKWH-rear-copia colnago-C64-bila colnago-C64-cervene colnago-C64-jpg colnago-C64-kolo
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí