Cink si dojel v Andoře pro deváté místo

Cink si dojel v Andoře pro deváté místo

Datum vydání: 15.07.2018

Biker Ondřej​ Cink si dojel pro nejlepší umístění ve Světovém poháru v této sezóně, když v Andoře skončil na devátém místě. 

Ondřeji Cinkovi se na andorrském závodě dařilo již v minulosti, když zde získal na světovém poháru dvě stříbra (2013, 2016) a bronz na mistrovství světa v roce 2015. Že mu zdejší profil svědčí, potvrdil i dnes devátým místem, tedy nejlepším místem ve světovém poháru po jeho návratu ze silniční cyklistiky. Do druhé desítky ve světové konkurenci se probojoval na 20. místo Jan Škarnitzl. Překvapivým vítězem se stal Ital Gerhard Kerschbaumer, jenž si připsal svůj životní úspěch. Kerschbaumer zdolal favorita závodu Švýcara Nino Schurtera o minutu a čtvrt. Třetí místo obsadil Nizozemec Mathieu van der Poel. 

Olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý závod vynechal a dal přednost přípravě na zbytek sezóny. 

Závod žen vyhrála pětačtyřicetiletá Norka Gunn-Rita Dahle Flesjå. Z českých žen se nejlépe prosadila Jitka Škarnitzlová na 23. místě. 27. skončila Karla Štěpánová. 

Nejlépe se z českých jezdců v kategorii do třiadvaceti let předvedl na třináctém místě Matěj Průdek. Z českých žen do třiadvaceti let nikdo nestartoval.

Kompletní výsledky si můžete prohlédnout na webu UCI.


 

Příspěvek sdílený MySports (@mysports_ch),


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí