Cink sahal po medailovém úspěchu. Defekt ho vyřadil ze závodu

Cink sahal po medailovém úspěchu. Defekt ho vyřadil ze závodu

Datum vydání: 26.07.2021

Český reprezentant Ondřej Cink byl kousíček k medailovému úspěchu na Olympijských hrách v Tokiu, ale v cestě za jeho snem ho zastavil defekt zadního kola, který ho vyřadil ze závodu. 

 

Začátek olympijského závodu se nejevil pro Ondřeje dle představ, když se pohyboval po zavádějícím kole v druhé desítce. Poté ale český reprezentant prodal skvělou připravenost, když se stíhající jízdou dotáhl až na čelo tříčlenné skupinky bojující o bronz. Cink na dojetí skupiny v šestém kole reagoval nástupem a na chvíli se jezdcům i vzdálil. Ve stoupání ale medailové ambice skončily. Cink se dvě kola před cílem objevil na kamerách vedle svého stroje s defektem zadního kola. Sen po medailovém úspěchu byl pryč a po vynikající formě, kterou potvrzoval na dvou předcházejících závodech Světového poháru, závod nedokončil. 

 

Tropický závod suverénně ovládl Brit Thomas Pidcock. Pidcock projel cílem o dvacet sekund dříve než Švýcar Mathias Flückiger a čtyřicet sekund před třetím Španělem Davidem Valerem Serranem. Obhájce zlata, Švýcar Nino Schurter, skončil na čtvrtém místě s mankem 42 sekund.

 

Český fanoušek se na závod žen může těšit již zítra v 8:00. Z žen bude Českou republiku reprezentovat Jitka Čábelická.

 

Výsledky:

 

OH Tokio - MTB XCO:

 

1. Thomas Pidcock (Brit.) 1:25:14 hod., 2. Mathias Flückiger (Švýc.) +0:20 3. David Valero Serrano (Šp.) +0:34, 4. Nino Schurter (Švýc.) +0:42 5. Victor Koretzky (Fr.) +0:46, ... DNF. Ondřej Cink.
 
Foto: Reprezentace MTB


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí