Cink a Mišoňová ve světové TOP 10!

Cink a Mišoňová ve světové TOP 10!

Datum vydání: 29.05.2019

Na plné obrátky se rozjel kolotoč Světového poháru horských kol v olympijském cross country v důležité, předolympijské sezóně.

Tři nejlepší jezdci z každé země totiž společně generují kvótu pro olympijský závod v Tokiu. A pohled do individuálního i olympijského rankingu je pro nás v tuto chvíli velmi příznivý.

Ondřej Cink už se posunul do první světové desítky nejlepších bikerů světa, aktuálně mu náleží devátá příčka. Druhý nejlepší Čech, Jan Škarnitzl, je v rankingu 23. a třetím nejlepším jezdcem je olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý na 76. místě. V pořadí národů se Češi osamostatnili na sedmém místě před Německem a to jim nyní přisuzuje dvě účastnická místa pro olympijský závod mužů.

V kategorii žen Elite si udržuje vysokou výkonnost Jitka Čábelická, která se posunula na 15. místo světového žebříčku. Karla Štěpánová je v tuto chvíli na 40. místě. V olympijském rankingu jsou ženy na 15. místě, bod za Velkou Británií a na dohled silným reprezentacím Belgie a Maďarska. To představuje v tuto chvíli jedno účastnické místo pro závod žen v Tokiu.

"Mám z toho radost," přiznává reprezentační trenér Viktor Zapletal.

"U kluků dva olympijské cykly generoval účastnickou kvótu především Jára. Jsem rád, že teď, když má zdravotní problémy a nemůže plnohodnotně závodit, ho výborně zastupují Cimbál se Škarnou a drží nás na velmi dobré příčce světového žebříčku. U holek dokazuje jejich sílu i to, že si body pro Tokio vyjíždějí i bez pomoci Katky Nash, která generovala podstatnou část olympijského rankingu v minulých letech," dodává Zapletal.

Naše nejlepší juniorka Magdalena Mišoňová figuruje na výborném 10. místě světového rankingu a zraněný prvoročák Jan Zatloukal je přes svou neúčast v posledním závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě na 35. místě.

Cross-country Women Junior Ranking:


Cross-country Ranking Men Elite:
 

 
Zdroj: TZ Reprezentace MTB

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí