Cink a Holubová vítězí ve finálovém ŠKODA Pražském MTB poháru v Motole!

Cink a Holubová vítězí ve finálovém ŠKODA Pražském MTB poháru v Motole!

Datum vydání: 27.09.2022

Čeští reprezentanti Ondřej Cink (Kross Racing Team) a Adéla Holubová (kola-bbm.cz) se stali vítězi hlavních kategorií závěrečného podniku ŠKODA Pražského MTB poháru v Motole.

Kategorii juniorů ovládnul úřadující mistr republiky Ondřej Novotný z pražské Dukly. Akademickými mistry republiky se v přidruženém závodě stali Josef Kunášek (VŠ Polytechnická Jihlava) a Adéla Holubová (Masarykova Universita). Závěrečný závod určil držitele unikátních pohárů s pražskou dlažební kostkou pro celkové vítěze soutěže.    
 
Navzdory nepříliš vstřícné předpovědi meteorologů čekal na účastníky finálového závodu ŠKODA Pražského MTB poháru v Motole prosluněný, téměř ideální cyklistický den. Zaplněná louka pro zázemí týmů v lokalitě Trailů Motol – „Jízda pod napětím“ potvrzovala předpoklady pořadatelů z týmu NUTREND SPECIALIZED Racing, že si závěrečný závod poháru a jeden z posledních bikových podniků v této sezóně nenechá ujít velká část české bikové komunity.  

Ve všech kategoriích se bojovalo o hodně, závěrečný závod určil celkové vítěze a medailisty jednotlivých kategorií, kteří obdrží unikátní pohár s pražskou dlažební kostkou. Ten bude v jubilejním desátém ročníku soutěže v olympijském cross coutry horských kol vytvořený v inspiraci slavné písně skupiny Queen „The Show Must Go On“.
 
Hlavní závod mužů poskytnul divákům, kteří se v Motole sešli velmi zajímavou podívanou v podobě společné jízdy úřadujících mistrů republiky v kategoriích junior, U23 a Elite.
  
Příznivci cyklistiky měli možnost sledovat nejenom profesionálně klidnou jízdu slavného Ondřeje Cinka, ale i talent mladých jezdců, Ondřeje Novotného a Jana Zatloukala (Nutrend Specialized Racing), kteří oba patří do světové špičky svých kategorií. Cink a třiadvacítkový mistr Jan Zatloukal ihned po startu mezi sebe začlenili svého mladého reprezentačního kolegu, juniora Ondřeje Novotného, už během prvního kola si vytvořili nedostižný náskok a společně pokračovali ve vysokém tempu až do cíle kategorie juniorů, kde zanechali vítězného Ondřeje a pokračovali dále do závěrečné fáze závodu, kde si to pak Ondřej s Honzou rozdali „na férovku“ v posledním kole závodu. Vítězem českých mistrů se stal Ondřej Cink, Jan Zatloukal dokončil závod na druhém místě a třetím v cíli závodu mužů se stal Petr Šich (Moravec Team). 
 
„Byl to letos můj poslední závod a užil jsem si to“ říkal v cíli Ondřej Cink, kterého na trati povzbuzovala i manželka Pavlína s maličkou dcerou Nelinkou. „Ta trať v Motole je zábavná, těžká a technická s kopci do 40 sekund, to mi sedí a klidně by snesla i mezinárodní závod. Kluci, Bobun s Čudlou jeli velmi rychle v těch technických sjezdech, projevuje se u nich, že se oba připravují na úvodní závody v cyklokrosu, tam mi odjížděli a sjížděl jsme si to v těch prudkých výjezdech“ popisoval závod úřadující český šampion, kterého nyní čeká volno, důkladné doléčení všech „šrámů“ po zdravotních trablech, kterými si v sezóně prošel a pak společná reprezentační i individuální příprava na důležitou, předolympijskou sezónu.
 
Kategorii žen dominovala jedenáctá žena kategorie U23 mistrovství světa v Les Gets Adéla Holubová (kola-bbm.cz) před juniorkou Nelou Viktorovou (ROUVY Specialized Cycling Team) a Kateřinou Vaverkovou z týmu Copr TJ Přeštice.
 
Novými akademickými mistry České republiky se stávají Josef Kunášek před Adamem Lavičkou (AMBIS VŠ) a Jakubem Hanákem reprezentujícím Jihočeskou Universitu. Mezi ženami slaví akademický titul Adéla Holubová před druhou v cíli, Kateřinou Vaverkovou, reprezentantkou Západočeské University v Plzni.
 
Celkovými vítězi ŠKODA TOMKET Pražského MTB poháru 2022 se stávají:
 
odrážedla                           Hlůže Jonáš (Cafe Calabrone Cykloservis)
děti 3-4 roky                       Smrž Adam (Velo Akademie Kladno)
kluci 5-6 let                        Dostál Martin  (Akademie cyklistických sportů)
holky 5-6 let                       Kejzlarová Petra (Author Team Stupno)
kluci 7-8 let                        Kovář Daniel (Expres CZ Tufo Team Kolín)
holky 7-8 let                       Girgalová Julie (BIKE Puzzle Team) 
kluci 9-10 let                      Varyš Filip (Kross Bikeranch Team Junior)
holky 9-10 let                     Kejzlarová Pavlína (Author Team Stupno)
žáci I.                                 Rada Vojtěch (Rexonic Racing Team)
žákyně I.                            Drábková Nela (Čistý sport)
žáci II.                               Vajsejtl Jan (BIKE Puzzle Team)
žákyně II.                          Frydrychová Karolína (TJ Auto Škoda Mladá Boleslav)
kadeti                                Nechuta Marek (Bike Freaks Holice)
kadetky                             Václavů Martina (Brilon Racing Team MB)
junioři                                Dobrý Lukáš  (Canyon Northwave MTB Team)
ženy /juniorky:                   Krtičková Petra (HSK Cycling Team)
muži OPEN/ELITE:               Šich Petr  (MORAVEC Team)
MASTERS I.                        Chyba Jiří (NUTREND SPECIALIZED Racing)
MASTERS II.                        Křepelka Marek (Rohozec Amulet Team)
MASTERS III.                       Mestek Míra (SP KOLO Specialized)
SUPERMASTERS                  Svoboda Miroslav (Kbely Cycling Team)
Tělesně postižení:               Mastík Tomáš (SC Kasteria Dubí)
 
Výsledky 6. závodu v Motole na www.sportt.cz.
Celkové pořadí seriálu po 6 závodech na www.sportt.cz.
Více informací na www.prahamtb.cz.
 
Foto: Pavel Křikava, zdroj: TZ pořadatelé

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Stevens Colorado 401
19.03.2024 | Kategorie: MTB
Zábava na maratonech nebo na TRAILECH? Colorado 401.
Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

» více novinek a videí