Chystá se nejdelší ultracyklistický závod v Evropě, otestuje ho Dan Polman!

Chystá se nejdelší ultracyklistický závod v Evropě, otestuje ho Dan Polman!

Datum vydání: 16.07.2020

Na srpen je naplánovaný prolog nového nonstop ultracyklistického závodu s podporou kolem Česko-Slovenska v délce 3300 km a převýšením cca 40000 metrů – „Race around Cze​chia and Slovakia 2020“.

Parametry trati jsou na poměry Evropy naprosto unikátní a bude se tak jednat o nejdelší zabezpečený non-stop cyklistický závod!

V Česku a na Slovensku se chystá nový ultracyklistický závod, který obkrouží podél hranic celé Česko a Slovensko. V součtu to dá velmi zajímavé parametry, které předčí podobné podniky v zahraničí a převýšením by se dokonce mohl přiblížit legendárnímu RAAM (Race Across America). Zázemí závodu je ve Vsetíně, který je strategicky umístěný uprostřed Česko-Slovenské hranice a nabízí se tak trasa ve tvaru ležaté osmičky, což se také stane symbolem závodu. 

„Odstartujeme ve Vsetíně, pojede se nejdřív okolo Česka a po průjezdu Vsetínem (cca po 4 dnech) se bude plynule pokračovat na Slovensko. Odhadovaný dojezd do cíle Vsetíně je za 7 až 10 dnů,“ představil harmonogram závodu organizátor závodu Libor Procházka

Trasa závodu je připravená už několik let, jejím autorem je Jirka Severa, který už v roce 2019 s partou nadšenců po trase Česko obkroužil, jeli ovšem etapovým způsobem a měli vždy zajištěno spaní.
 

„Loni nás to hrozně bavilo a trasa byla krásná, těžká, ale přitom hezky jezdivá. Ovšem varianta s ubytováním po každé etapě by byla ve větším počtu lidí logisticky náročná, proto jsme se rozhodli vyzkoušet na trase non-stop jízdu s doprovodem,“ vysvětlil Jirka.

Během přípravy závodu došlo ke spojení se spolkem Valachiarun.cz, který stojí například za závodem 1000miles Adventure. Původně jsme plánovali už letos uspořádat plnohodnotný závod, ale s ohledem na pandemii Covid-19 jsme toto přesunuli na rok 2021. Následně jsme se ale dohodli s Danem Polmanem, který má v této disciplíně hodně za sebou a letos měl v plánu jet jeden z vůbec nejtěžších závodů (9100 km dlouhý Red Bull Trans Siberian Extreme), že uděláme ostrý prolog a dle veškerých pravidel WUCA (World Ultracycling Assotiation) trasu objede v závodním režimu. Pro srovnání s ním na trasu vyrazí i autor myšlenky Jirka Severa.

„Cílem letošního „prologu“ je posbírat maximum informací o trase, připravit mediální výstupy, fotogalerie a videa. Po dojezdu se spustí webové stránky a budou zveřejněny propozice s možností registrace do prvního ročníku závodu,“ vysvětlil Libor Procházka.

Start je naplánován na čtvrtek 13. 8. 2020 v 17:00 na Dolním náměstí ve Vsetíně.

Zdroj a foto: TZ danielpolman.com 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nová sada SRAM Red AXS má novou ergonomii, vylepšené řazení a nižší hmotnost
16.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
SRAM představil svůj nejnovější model cyklistické sady, SRAM Red AXS 2024. Tento model přináší řadu vylepšení a inovací, které posouvají hranice toho, co je možné od cyklistické sady očekávat.
Přilba Catlike Yelmo Mips
16.05.2024 | Kategorie: ostatní
Nový model Catlike Yelmo MIPS zvyšuje svůj výkon díky osvěženému designu.
Škoda Auto Dolní Morava startuje 8. června
14.05.2024 | Kategorie:
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
Evropský šampionát horských kol: Kryštof Bažant vybojoval stříbrnou medaili
13.05.2024 | Kategorie: MTB
Páteční program na evropském šampionátu horských kol nabídl divácky atraktivní štafetové závody. O titul se mezi sebou popraly národní týmy v čele s Itálií, která si odnesla zlato.
Objevte kouzlo cyklistiky na závodě ČEZ Sázava
13.05.2024 | Kategorie: MTB
15. června se ve středočeské Sázavě sejde několik stovek bikerů, aby společně odstartovali 24. ročník závodu ČEZ Sázava. Jeden z nejznámějších MTB závodů u nás nabízí osvědčené trasy, které baví nejen sportovním zážitkem, ale i nezapomenutelnými výhledy.
» více novinek a videí