Chris Froome se brání slušně

Datum vydání: 10.03.2018

V rozhovorech pro média na právě probíhajícím Tirrenu, kde britský cyklista ukazuje slušnou formu, se místy novi​náři dočkají i docela zajímavých odpovědí. 

V kauze Chrise Frooma (Sky) stále není nic nového, ale samotný fakt, že závodí s aurou potenciálního dopingového prohřešku, samozřejmě nedá spát nikomu v cyklistikou afektovaném světě. Proto také loňský vítěz Tour de France a Vuelty neustále dokola odpovídá novinářům na podobné otázky. A protože se dobrovolně rozhodl závodit, což je možnost, kterou mu regule v každém případě dovolují, nemůže čekat nic jiného. 

K jeho cti slouží, že se otázkám, byť často nepříjemným, nevyhýbá. Ačkoliv hloubka odpovědí je někdy až otravně mělká až prázdná. V průběhu tohoto týdne se nicméně i Chris Froome občas odklonil od nic neříkajících diplomatických odpovědí, na které jsme si už bohužel zvykli. A hned to bylo zajímavější. 

Takhle se bránil námitce (nejen) novinářů, že by raději neměl vůbec závodit a bránit tak sport před negativním dopadem jeho kauzy. 
"Ok, mohl bych přestat (závodit). Ale na jak dlouho? Na kolik měsíců? Vy to víte?"
V přetěžkých časech pro samotný tým Sky a s vědomím "kauzy Bradley Wiggins", stále nepolevuje v jeho oddanosti. Týmu Sky docela pomohl i postoj bývalého člena týmu a nyní ambasadora profesionálního pelotonu, rakouského cyklisty Bernharda Eisela (Dimesion Data), který se v týdnu částečně za britskou stáj postavil. Froome na téma kredibility týmu mimo jiné řekl:
"Nezůstal bych tady, kdybych nevěřil v tento tým a lidi kolem něj... Můžu mluvit jenom ze své vlastní zkušenosti... Strávil jsem tu osm let, od prvního dne, kdy tým začal fungovat. Skutečně na celou věc mám velice odlišný pohled, než který vyobrazují hlavní titulky médií."
Froomeova reakce na výrok prezidenta UCI, Francouze Davida Lappartienta, jenž v týdnu v rozhovoru s britskými médii řekl, že by bylo katastrofou, kdyby Froome závodil na Tour de France aniž by se rozhodlo v jeho dopingové kauze, byla docela na místě. 
"Co se týče jeho obav o reputaci tohoto sportu, myslím, že by od něj bylo mnohem ohleduplnější, kdyby mi své výhrady sdělil osobně, či alespoň vhodnějšími způsoby, než skrze média." 
Pravdou je, že jenom velkými slovy určenými médiím Lappartient pořádek v cyklistice neudělá.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí