Chraňte své kolo, registrujte ho do CEREKu!

Chraňte své kolo, registrujte ho do CEREKu!

Datum vydání: 28.06.2017

Představme si CEREK - prevence jízdních kol proti krádeži.

Historie projektu Centrálního registru jízdních kol (dále jen CEREK) se začala psát již v roce 2013.
 
Hlavní myšlenkou CEREKu je prevence jízdních kol proti krádeži. Snadnou registrací online nebo u partnerů (Městské policie, Policie ČR, autorizované obchody nebo turistické kanceláře - http://cerek.cz/seznam-partneru/) dosáhnete umístnění Vašeho majetku do celoevropské databáze kradených kol. Cílem projektu je preventivně chránit co nejvíce jízdních kol proti zlodějům a maximálně zkomplikovat přeprodej kradeného jízdního kola. Každé jízdní kolo je opatřeno jedinečním výrobním číslem, pomocí kterého je možné kolo okamžitě identifikovat a dohledat právoplatného majitele. O nalezení kola se může přičinit Policie ČR, Městská policie nebo i soukromá osoba (http://ukradeno.cerek.cz/).  
 
V České republice je každý rok oficiálně odcizeno cca 8000 jízdních kol, které není možné při jejich nálezu identifikovat. Počet neoficiálně odcizených jízdních kol je však až 3x vyšší. Pojďte tuto bilanci zlepšit a registrujte své kolo do CEREKu již dnes!
 
Od půlky letošního roku přešel projekt CEREK revitalizací. Nyní se můžou majitelé kol sami rozhodnout, zda své kolo ochrání pouze registrací do celoevropské databáze, nebo si k registraci dokoupí speciální identifikační známku. Inteligentní známka v sobě ukrývá jedineční QR kód, který je spárovatelný s výrobním číslem. Takové fyzické označení kola umožní nálezci QR kód nasnímat, zjistit zda je kolo odcizené a v případě krádeže odeslat zprávu majiteli (i policii) s přesnými GPS souřadnicemi.
 
Po registraci do databáze můžete svůj účet ovládat prostřednictvím webového rozhraní nebo mobilní aplikace, která je pro Vás dostupná na Google Play nebo AppStore zcela zdarma. 
 
Zakoupením inteligentní známky k registraci získáte mnoho dalších funkcí, které můžete v rámci systému CEREK využívat. Začít čerpat všech jedinečních funkcí je opravdu jednoduché. Stačí si objednat inteligentní známku na webové stránce CEREK, zakoupit u policie, v turistickém informačním centru vybraných měst nebo u autorizovaných partnerů a pak jenom nalepit na Vaše kolo. Přečtěte si jaké zajímavé funkce na Vás v systému CEREK čekají.


 
1. Prokazatelnost vlastnictví - do systému je možné nahrání dokladů o koupi, vzhledem k tomu je kdykoliv možné prokázat, že daný produkt skutečně vlastníte a máte na něj plné právo.
 
2. Ochrana před krádeží - jak již bylo zmiňováno, že samotnou registrací nebo také fyzickým označením kola se dostanete do celoevropské databáze kradených kol. Prostřednictvím těchto opatření můžeme společně předcházet krádeži. V případě nálezu odcizeného kola Vám  pošleme zprávu s posledními GPS souřednicemi, kde se vaše kolo nacházelo.

Často kladenou otázkou je kvalita známky a její stržení. Stržení známky je opravdu náročné. Známka je vyrobená ze speciálního plastu s vysoce kvalitním lepidlem. Trhavost známky po nalepení je minimální. QR kód, který je na známce, zůstáva čitelný i když je 1/3 známky poškozena. I v případě úplného poškození nebo odstranění známky zůstáva kolo v celoevropské databázi a je jednodše dohledatelné pomocí výrobního čísla.
 
3. Záruční list, doklad - doklady o koupi, záruční listy aj. odteď můžete uložit do systému CEREK a mít je neustále po ruce.
 
4. Manuály - tak jako všechny doklady o koupi a další důležité dokumenty od Vašeho kola, tak i všechny manuály můžete mít nahrané v systému. Nemusíte je neustále skladovat doma v krabicích, ale mít je pohodlně kdykoliv dostupné online.
 
5. Servisní knížka - zapomínáte na pravidelný servis? Aplikace CEREK nato může myslet za Vás. V servisní knižce jsou zahrnuty všechny pravidelné a nepravidelné servisy, které si vytvoří samostatný uživatel podle potřeby, ale i servisy, na které Vás svolává prodejce nebo Váš servisní technik. Díky rychlým dotazům (otázkám) jste spojení se servisní podporou 24 hodin denně.
 
6. Objednávka náhradních dílů - propojením Vašeho kola s prodejcem pro Vás docílíme jednoduché objednávání náhradních dílů přímo přes mobilní aplikaci.
 
Registraci a inteligentní známku lze objednat na www.cerek.cz, u policie, v turistických kancelářích nebo u autorizovaných partnerů. Cena registrace do celoevropské databáze je 99 Kč na 5 let s garancí stálé ceny při opětovném prodloužení registrace. Inteligentní známka je jednorázová investice, která Vás výjde na 299 Kč. Kombinací registrace s koupí inteligentní známky je cena známky o 50 Kč výhodnější.


 

Výhody registrace Vašeho jízdního kola u CEREKu?
  • registrací se Vaše kolo dostane do celoevropské databáze kradených kol
  • pomocí výrobního čísla a také QR kódu na inteligentní známce je možné jízdní kolo spolehlivě identifikovat a vrátit právoplatnému majiteli
  • díky naší spolupráci s Městskou policií se výrazně zvyšuje šance navrácení odcizeného kola
  • v případě nalezení Vám dojde zpráva s GPS souřednicemi, kde se Vaše kolo aktuálně nachází
  • když označíte v systému CEREK Vaše kolo jako odcizené, okamžitě se tato informace nahlasí příslušným státním orgánům bez nutnosti dalšího vyplňování zdlouhavých dokumentů
  • do registrace CEREK můžete samozřejmě přidávat i fotografie
  • registr a aplikaci máte po ruce 24 hodin denně
  • při nákupu jízdního kola máte možnost ověřit si, zda je jeho původ korektní
  • po zakoupení inteligentní známky můžete využívat všech funkcí, které systém nabízí: servisní knížku, manuály, objednávky náhradních dílů, nahrávání dokladů a mnohé jiné.
Nedávejte šanci zlodějům a již dnes si registrujte své kolo do CEREKu.
 
Zdroj a foto: TZ CEREK



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
Cape Epic 2024: Češi bojují, Beers s Grottsem míří k triumfu
23.03.2024 | Kategorie: MTB

Předposlední etapa Cape Epicu prověřila odolnost jezdců. Zatímco lídři Matthew Beers a Howard Grotts si vítězstvím upevnili pozici na čele závodu, čeští reprezentanti zažívali krizové chvíle. 

 
» více novinek a videí