Cesta za čtvrtou Starou dámou má začít opět v Austrálii

Datum vydání: 02.12.2016

Christopher Froome začne novou sezonu, stejně jako loni, v Austrálii. Na rozdíl od sezony 2016 jej však čeká jedna nová výzva.

Trojnásobný vítěz Tour de France, Christopher Froome (Sky), se na začátek příští sezony opět po roce vrátí do Austrálie. Tam bude (mimo jiné) od prvního do pátého února obhajovat loňské vítězství na etapáku Herald Sun Tour.
 
Závod druhé kategorie, který se s přestávkami pořádá od roku 2000 tradičně v jihoaustralském státě Victoria, ještě přitom nikdo nevyhrál dvakrát za sebou. Froome by to rád změnil, ale v cestě mu v únoru bude stát soupeř kalibru, s jakým se před necelým rokem nepotýkal. Do závodu totiž nastoupí Kolumbijec Esteban Chaves (Orica-BikeExchange), tedy muž, jaký by se dal v anglické terminologii nazvat "on fire". Borec s obrovskou formou letos zajel druhé místo na Giro d'Italia, třetí byl na Vueltě a navrch vyhrál italský podzimní monument Okolo Lombardie. Šestadvacetiletý cyklista už údajně začal trénovat a svého souboje s Froomem se nemůže dočkat.

Oba dva borci přijedou na tento závod po odlišných osách, ale ani jeden to nebude mít daleko. Chaves totiž 17. ledna pojede první World Tour etapák sezony - Tour Down Under, zatímco Froome zvolil jednodenní klasiku Cadel Evans Great Ocean Race (29. 1.), která také povýšila do kategorie World Tour. Britský rodák z keňského Nairobi svou cestu za čtvrtým titulem na Tour de France poté plánuje přes Okolo Katalánska (20.3.), Lutych-Bastogne-Lutych (23.4.) a Critérium du Dauphiné (4.6.).



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí