Českými maratonskými šampiony Kulhavý a Kalašová

Českými maratonskými šampiony Kulhavý a Kalašová

Datum vydání: 29.05.2022

Jaroslav Kulhavý se s Milenou Kalašovou stali na Dolní Moravě maratonskými domácími šampiony.

 

Jeden z nejsledovanějších domácích závodů ŠKODA AUTO Mistrovství České republiky v maratonu odstartoval po roční pauze opět na Dolní Moravě, kde se na trase kolem Králického Sněžníku utkali nejlepší domácí bikeři o titul mistra republiky. 
 

 

Závod by se se svými proporcemi mohl bez ostychu přirovnat k alpským, když s 90 kilometry a převýšením 3.100 metrů zavedl jezdce i do sousedního Polska. 

 

Závod odstartoval již v 7 hodin ráno za chladného horského počasí. Šampionát po celý den doprovázelo střídající se slunné počasí se silným nárazovým větrem a přeháňkami. Na hřebenech hor bylo místy i 5 stupňů. I s těmito náročnými podmínky se převážná většina startujících vypořádala bez problému.
 

 

Náročnou trasu nejrychleji zvládl s časem 4:23 olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý (Česká spořitelna Accolade), který o titulu rozhodl až v samém závěru. Druhý Martin Stošek (Canyon Northwave MTB Team) zariskoval v závěrečném trailu a skončil na zemi. Pro bronzovou medaili si dojel Kulhavého kolega Marek Rauchfuss. 

 


 

V ženách prodala maratonské zkušenosti s časem 4:49 Milena Kalašová (K3 Performance), která excelovala před obhájkyní Adélou Holubovou (Kola-bbm.cz) a Lenkou Fridrichovou (Eleven Head CST Cyklolive).

 

Seriál Prima CUP, který je také součástí nejvyšší domácí soutěže ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu, pokračuje 11. června závodem ČEZ Sázava. Na výběr jsou trasy na 80, 40 a 20 kilometrů. Pro všechny účastníky bude připravena tombola o kávovar Segafredo a balíčky na kolo od WeLoveCycling.cz. 

 

Výsledky ŠKODA AUTO Mistrovství ČR v maratonu 2022.
 

Foto: Jan Brychta


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí