Český tým pojede štafetu na MS v nové sestavě

Český tým pojede štafetu na MS v nové sestavě

Datum vydání: 27.08.2019

Ve středu ve 12:30 hodin místního času (18:30 SEČ) nastoupí pětice nejlepších českých bikerů do závodu štafet na Mistrovství světa v kanadském Mont-​Sainte-Anne.

Reprezentační kouč Viktor Zapletal se rozhodl učinit změnu ve složení štafety oproti evropskému šampionátu v Brně a Češi také pojedou v netradičním složení úseků. Závod možná překvapivě odstartuje česká jednička Ondrej Cink, který bude předávat jezdci kategorie U23 Davidovi Zadákovi. Po něm nastoupí do závodu Tereza Sásková za kategorii žen do 23 let. Předposlední úsek bude patřit eliťačce Jitce Čábelické a finišovat bude junior Jan Zatloukal. 

"V posledních závodech jsme neměli dobrý start štafety. Navíc na důležitý první a druhý úsek začaly ostatní týmy nasazovat své vůbec nejlepší jezdce. Tím si vytvořili značný náskok, který se pak v rozjetém závodě velmi obtížně sjíždí," vysvětluje rozhodnutí trenér Viktor Zapletal. 

Závod štafet horských kol dříve jezdili 4 jezdci a český tým pravidelně získával cenná umístění. Tím nejvyšším je zisk stříbrné medaile na Mistrovství světa v Novém Městě na Moravě v roce 2016. Následně se štafety rozšířily na 5 jezdců a každá štafeta je složená ze závodníků kategorií: muž a žena Elite, muž a žena kategorie U23 a jeden junior.
 
Na odpolední středeční program v 16:30 (22:30 SEČ) navážou závody E-MTB, kde bude Českou republiku reprezentovat jediný zástupce, Jaroslav Kulhavý.



 
Foto: Robin Nevřala

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí