Český pohár v olympijském cross country vyvrcholí v Harrachově

Český pohár v olympijském cross country vyvrcholí v Harrachově

Datum vydání: 17.07.2023

Od 18. do 20. srpna se představí na Mistrovství České republiky a Českém poháru horských kol v olympijském cross country v Harrachově ti nejlepší čeští bikeři. Závod v kalendáři Mezinárodní cyklistické unie (UCI) v kategorii C1 slibuje jedny z nejlepších bikových podmínek u nás. 

 

Podnik odstartuje již tradičně v pátek závodem v short track, na němž se budou udělovat domácí tituly. V sobotu se představí kadetské a juniorské kategorie, které uzavřou v odpoledním programu prestižní elitní závody. V neděli se na šesté zastávce Českého poháru představí mládežnické kategorie v technických disciplínách a závodech cross country. 
 


Šestá zastávka nejvyšší domácí soutěže je rovněž vrcholem celého poháru a v závěru nabitého soutěžního programu budou oceněni za své celoroční výsledky nejlepší závodníci. 

 

Na více než tříkilometrovém okruhu v Krkonošském národním parku čeká na závodníky řada hravých a divácky atraktivních pasáží. Na přírodní trati se bikeři krátce po startu zakousnou do výjezdu na Mamutí můstek, užijí si single traily pod lanovkou, technickou zdatnost budou muset předvést při sjezdu strmé skály, chybět nebude ani „tobogánový“ trail, přejezd Mumlavy po dřevěném mostku nebo třeba obří drop. Na zajímavé okruhy se pak mohou určitě těšit také děti.

„Závod v Harrachově je zapsán v Mezinárodním kalendáři cyklistické unie pro kategorii C1. Potenciál, který nám místní areál nabízí, je obrovský a pracujeme na tom, abychom zde v roce 2025 mohli uspořádat ještě prestižnější kategorii HC, stejně, jako se to povedlo na Zadově,“ upřesňuje ředitel závodu Karel Bartyzal.


Všechny trasy jsou celoročně volně přístupné. Díky možnosti parkování karavanů a obytných vozů a jejich připojení na elektřinu je zde možné pořádat například týmová soustředění a to jak pro eliťáky, tak hobíky či děti. Po dohodě s provozovatelem je pak možné využít i plně vybavené zázemí občerstvovacího kontejnerového stánku s posezením, který bude během českého poháru samozřejmě otevřen. A osvěžit se můžete nejen dobře vychlazeným nápojem, ale i v přírodním bazénu, který se nachází pod malým vodopádem u startu a vžil se pro něj název Mumlavské koupele.
 

 

Program Českého poháru v Harrachově:

 

Pátek 18. srpna 

Mistrovství ČR v short tracku (XCC)

  • kategorie žáků, kadetů, juniorů, U23, elite muži, elite ženy

Sobota 19. srpna 

Český pohár v cross country (XCO)

  • kategorie kadetů, juniorů, U23, elite muži, elite ženy
  • vyhlášení Českého poháru

Neděle 20. srpna

Český pohár v cross country (XCO), technické disciplíny

  • závody dětí do 10 let a kategorie žáků
  • vyhlášení Českého poháru
​Informace k závodě naleznete na stánce Českého poháru XCO.

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Začíná ME XCO v Cheile Gradistei, bez nemocného Cinka, Srnské a Novotného!
06.05.2024 | Kategorie: MTB
V rumunském horském resortu Cheile Gradistei ve středu začne Mistrovství Evropy horských kol v olympijském cross country, Short tracku a štafetách.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (6.5-12.5.2024)
06.05.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.
Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
» více novinek a videí