Češi září na Cape Epic!

Češi září na Cape Epic!

Datum vydání: 21.03.2018

Skvělých výsle​dků dosahují čeští reprezentanti na Cape Epic.

Nejdelší etapa letošního ročníku Cape Epic s 122 kilometry patřila českým reprezentantům. Ve třetí etapě si nejlépe vedl Kristián Hynek s Rakušanem Albanem Lakatou (Canyon Topeak). Na druhém místě se ztrátou minuty jedenáct skončil Jaroslav Kulhavý s Američanem Howardem Grottsem (Investec Songo Specialized). Na stupních vítězů je doplnil tým Cannondale s Němcem Manuelem Fumicem a Brazilcem Henriquem Avancinim. Jejich ztráta byla ale na česko-rakouskou dvojici necelých šest minut, což znamená ztrátu průběžného vedení. Do čela se tak posunuli Kulhavý s Grottsem, kteří nyní vedou před Fumicem a Avancinim o 2:12. Na třetí místo se dostal Hynek s Lakatou, ti ztrácí na tým Investec Songo Specialized 3:14.

Po třetí v řadě také hájil české barvy na nejvyšších stupních i Ondřej Fojtík v kategorii Masters, jenž jede po boku Itala Massima Debertolise (Willier Force 7C 2). Ti mají po dnešní etapě v průběžném pořadí náskok přes třináct minut.

Obdobný výsledek zaznamenala kategorie žen, kde dominuje tým Investec Songo Specialized s Dánkou Annikou Langvad a Američankou Kate Courtney. Ty mají v průběžném hodnocení náskok přes dvanáct minut.

Ve čtvrtek je na programu čtvrtá etapa o délce 111 kilometrů, ale ani ta nebude pro jezdce odpočinkem. Etapa zahrnuje dvě nejtěžší stoupání patnáctého ročníku Cape Epic. Prvním je vrchol Thudbuster, poté devítikilometrový Bain's Kloof, po němž následuje sjezd do cílového Wellingtonu.

Kompletní výsledky třetí etapy naleznete na oficiálních stránkách Cape Epic v sekci Results.



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí