Češi vytvořili chytrý zámek, který chrání sportovní vybavení. Nyní vstupují na americký Kickstarter

Češi vytvořili chytrý zámek, který chrání sportovní vybavení. Nyní vstupují na americký Kickstarter

Datum vydání: 28.07.2020

Česká firma Pealock přichází s chytrým zámke​m na sportovní vybavení.

Malý designový zámek dokáže ochránit lyže, kolo, snowboard, koloběžku, kočár a spoustu dalšího. Pealock je propojený s mobilní aplikaci a umožňuje tak mít neustálý přehled o chráněném vybavení. Finance na výrobu revolučního zámku chce Pealock získat na americkém Kickstarteru. Kampaň odstartuje 21. července s cílem vybrat alespoň 30 tisíc dolarů.

Myšlenka chytrého zámku na sportovní vybavení se zrodila náhle, když tvůrce zámku, Marka Valu, okradli na svahu o jeho zcela nové lyže Atomic v hodnotě 20 tisíc korun. Při nahlášení události na pojišťovnu zjistil, že na tuto situaci se jeho pojistka nevztahuje, protože lyže nebyly zamčeny.

“Jak se posléze ukázalo, nebyli jsme jediní - 4 páry lyží byly ukradeny ve stejnou chvíli. Mysleli jsme, že díky speciální pojistce na sportovní vybavení, to nebude taková ztráta, ale jelikož lyže nebyly uzamčené, nedostali jsme od pojišťovny jedinou korunu. Pomyslel jsem si, že by to nemělo být možné. Vždyť přeci nikdy nenecháte ležet svůj mobil, který stojí stejně jako nové lyže bez dozoru, ne? Ale u lyží se to běžně děje,“ popsal Marek Vala do detailu, jak vznikl nápad na zámek sportovního vybavení.

Oficiální čísla jen podporují to, co Marek zažil. Například jen v roce 2017 se na území Rakouska ukradlo lyžařské vybavení v přibližné hodnotě 410 miliónů korun. Během roku 2018 bylo ve Velké Británii odcizeno přes 96 000 kol a to jsou jen zlomky čísel v mezinárodním měřítku. Cena vybavení každým rokem navíc rapidně stoupá.
 


Pealock není obyčejný zámek, má v sobě spousty technologických vychytávek, kterými znepříjemní den i tomu nejlepšímu zloději. Zámek se skládá ze samotného těla, ve kterém je umístěna elektronika. Ta disponuje pohybovým senzorem, integrovaným alarmem, GSM a Bluetooth 5 technologii pro napojení k aplikaci, LED indikátor stavu zámku a pro uzamčení/odemčení využívá NFC technologii, mohou ho tedy používat i lidé, kteří nevlastní smartphone, například starší lidé. Další důležitou součástí zámku je ochranný pásek, kterým se Pealock připne ke chráněnému předmětu. Uvnitř pásku, který je vyroben z mimořádně odolného a elastického materiálu, jsou ocelová lanka zabraňující případné přecvaknutí a vodiče, které by spustily alarm a to jak hlasitý zvuk vycházející přímo ze zámku, tak upozorněním na mobilní telefon uživatele.

V mobilní aplikaci, která k Pealocku patří, se zobrazují notifikace odesílané přímo samotným zámkem, lze sledovat stav baterie a spravovat další nastavení pro jeho pohodlné užívání. V rámci jedné aplikace je navíc možné spravovat více zámků najednou, například zámky Vašich dětí. Na delší vzdálenosti je zámek schopen automaticky přepnout na GSM mode a uživateli zavolat. Díky všem těmto funkcím a technologiím je Pealock velice snadno použitelným a kompaktním zařízením. I když první myšlenka byla vytvořit zámek na lyže, je díky své všestrannosti a dva roky trvajícímu vývoji využitelný na ochranu všeho co lze ukrást.

Zkušenosti s krádežemi majetku má skoro každý a čísla jsou hrozivá. S Pealockem však mohou být mnohem nižší a právě proto, aby se mohl dostat do celého světa a chránit majetek všude, kde je potřeba, se bude spouštět crowdfundingová kampaň na americké platformě Kickstarter. Kampaň bude spuštěna 21. července, zapojit se do ní může každý nákupem chytrého zámku Pealock za zvýhodněnou cenu.

Více informací naleznete na webové stránce www.pealock.com.

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
» více novinek a videí