Cedric Vasseur: Tour je letos opravdu těžká

Cedric Vasseur: Tour je letos opravdu těžká

Datum vydání: 29.08.2020

Jako profesionální jezdec nosil žlutý trikot, vyhrál dvě etapy na Tour a řadu let jezdil za velké týmy jako Crédit Agri​cole, U.S. Postal Service nebo Quick-Step.


Po konci kariéry působil jako předseda Asociace profesionálních cyklistů i jako sportovní komentátor. V roce 2017 se jako generální manažer ujal týmu Cofidis, který po 11leté pauze opět dovedl mezi nejlepší cyklistické týmy světa (UCI WorldTeam).  
 

 

Vaši kariéru profesionálního jezdce lemovala dvě etapová vítězství na Tour de France a 5 dní jste nosil i žlutý trikot. Je Vaším cílem v roli šéfa stáje zopakovat tyto úspěchy? Cofidis se řadí k nejtradičnějším týmům v pelotonu, podobný úspěch by si už zasloužil…

 

Ano, určitě!! Tvrdě jsme pracovali na tom, abychom letos měli maximálně konkurenceschopný tým. A myslím, že tento tým je nejsilnější, jaký jsme vůbec kdy měli. Elia (pozn.: Viviani) už ví, jak vyhrát na Tour de France etapu a Guillaume (pozn.: Martin) má excelentní formu. 

 

Co nebo kdo je pro letošní ročník největším trumfem týmu Cofidis? Budete se soustředit spíše na spurterské dojezdy, nebo na úniky? 

 

Tour je letos opravdu těžká, je spíše pro vrchaře než pro sprintery. Ze začátku se budeme soustředit na etapové vítězství s Guillaumem, protože první etapy jsou docela těžké. A pak se budeme snažit uspět ve sprintech s Eliou. Ale je pravda, že nás letos na Tour čeká maximálně 4 až 5 sprintů. 

 

Jak hodnotíte letošní trasu Tour de France, kde na jezdce čekají největší úskalí?

 

Začátek bude rozhodující. Hned druhá etapa je horská a v boji o celkové vítězství tak bude jasněji už po 48 hodinách. Pak budeme mít pravděpodobně spoustu příležitostí pro úniky i pro nahánění žlutého trikotu. A samozřejmě Pyreneje a Alpy budou rozdílové před poslední tvrdou časovkou na Planinu krásných dívek.
 

 

Závod má velký ohlas v Česku. Kdo z českých jezdců se vám líbí nejvíce? Nebo jinak: kdybyste mohl, koho byste si vybral do týmu?

 

V profesionálním okruhu je několik velmi dobrých českých jezdců. 

Kreuziger je jedním z těch vůbec nejzkušenějších a Zdeněk Štybar byl v posledních letech opravdu úspěšný. Petr Vakoč měl sice velmi ošklivou nehodu, ale vrací se.

Všichni tři by se do týmu Cofidis hodily.

 

Koho byste si osobně tipl na celkové vítězství? 

Bez Thomase a Frooma pojede celý Ineos na Bernala. Ale myslím si, že velmi dobrou šanci na výhru má letos Primož Roglič. Ukázal to v posledních týdnech a uvidíme, jestli bude po nedávné kolizi na 100 % zpátky. Tour 2020 bude ale nejspíš jedna z nejotevřenějších za velmi dlouho dobu.  

Zdroj a foto: TZ Intensity


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
Cape Epic 2024: Češi bojují, Beers s Grottsem míří k triumfu
23.03.2024 | Kategorie: MTB

Předposlední etapa Cape Epicu prověřila odolnost jezdců. Zatímco lídři Matthew Beers a Howard Grotts si vítězstvím upevnili pozici na čele závodu, čeští reprezentanti zažívali krizové chvíle. 

 
» více novinek a videí