Čábelická a Cink vítězi 1. kola ŠKODA Pražského MTB poháru v Motole!

Čábelická a Cink vítězi 1. kola ŠKODA Pražského MTB poháru v Motole!

Datum vydání: 20.03.2023

Čeští reprezentanti Jitk​a Čábelická (GAPP Systém Kolofix) a Ondřej Cink (Mondraker Primafloor Rotor) ovládli v hlavních kategoriích úvodní kolo ŠKODA Pražského MTB poháru, který se uskutečnil v lokalitě Traily Motol - „Jízda pod napětím“. 

Úvodního závodu v olympijském XCO nazvaném jako Velká cena NUTREND Specialized se v příjemném jarním počasí účastnil rekordní počet bikerů z celé České republiky i zahraničí.  
 
Příjemné, slunečné a především teplé počasí vítalo účastníky prvního kola ŠKODA Pražského MTB poháru v olympijském cross country pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem. 

Pražský závod je už dlouhé roky vnímán jako „otvírák“ tuzemské bikové sezóny a nedělního závodu se účastnil rekordní počet bikerů z celé České republiky i ze zahraničí. 

Pro řadu závodníků byl závod ostrým testem před dalšími závody jarní sezóny, ale početné pole jezdců usiluje i o co nejlepší bodové umístění do celkového hodnocení pražské soutěže. Ta se během své jedenáctileté historie, díky kvalitní konkurenci a účasti české špičky napříč kategoriemi, pracovala mezi ceněné tuzemské soutěže a o unikátní pohár s pražskou dlažební kostkou soutěží každý rok stovky bikerů.
 
Závodu žen dominovala česká reprezentantka Jitka Čábelická, která byla v cíli závodu se svým výkonem zjevně spokojená. Není divu, účastnice olympijských her v Tokiu měla závod od startu pod kontrolou, Jítě to na první pohled „jelo“ a její výkon může být optimistickým příslibem pro českou reprezentaci na prahu důležité, předolympijské sezóny 2023. Druhé místo obsadila třiadvacítkářka Patricie Srnská z pražské Dukly, která se do výkonnostní cyklistiky vrací po téměř rok trvající, zdravotní pauze. Bronzovou medaili vybojovala další z českých reprezentantek, Aneta Novotná (GAPP Systém Kolofix).

 
 
Velmi rychlý závod mužů se od počátku odvíjel pod taktovkou českých reprezentantů Ondřeje Cinka, Lukáše Kobese (GAPP Systém Kolofix) a Filipa Konečného (NUTREND Specialized Racing). Tato trojice se díky tempu udávaném třiadvacítkářem Filipem Konečným už během úvodního okruhu oddělila od zbytku startovního pole a společně absolvovala tři okruhy. 
 

Foto: Jan Topinka Štorek
 
V závěru třetího kola zapnul své „turbo“ Ondřej Cink, postupně se vzdálil dvojici Kobes – Konečný a osamoceně pokračoval až do vítězného cíle. Česká biková jednička je tedy zpět v závodním režimu po téměř tři týdny trvající zdravotní pauze, což je výborná zpráva. Druhé místo obsadil Lukáš Kobes a třetím v cíli byl Filip Konečný. Zatímco pro první dva byl motolský závod rozjetím před víkendovým závodem C1 v rakouském Langenlois, pro mladého Filipa Konečného, který demonstroval formu už v minulých týdnech velmi dobrými výkony na řeckém ostrově Salamina, jarní sezóna končí, postupně ho čeká maturita a příjímací zkoušky na lékařskou fakultu. Návrat zpět do závodů, včetně seriálu Světového poháru plánuje český talent v červnu.


 
Závodem v Motole se také rozjela sledovaná a prestižní soutěž týmů ŠKODA Pražského MTB poháru ve které je po úvodním závodě evidováno 33 (!) týmů, které mají hodnoceny nejméně 3 závodníky ve třech věkových kategoriích. Plný počet bodů v Motole získal úspěšný mládežnický tým Author Team Stupno vedený „Trenérem roku 2022“ Jaroslavem Rybou a také kolínský Expres cz. Tufo Team, který motolský závod absolvoval v početném zastoupení. Jediný bod za touto dvojicí je další ze silných a úspěšných mládežnických celků, ADASTRA Cycling Team.
 


 
Foto: Milan Žejdlík www.milanzejdlik.cz
 
ŠKODA Pražský MTB pohár bude pokračovat druhým závodem ve sváteční pondělí 1. května ve Kbelích. Závod bude zároveň vypsán jako „Mistrovství Prahy horských kol“ a v rámci kbelského závodu pojedou neslyšící cyklisté své Mistrovství České republiky.   
 
Výsledky 1. kola ŠKODA Pražského MTB poháru na www.sportt.cz.
          
TERMÍNY ZÁVODŮ ŠKODA Pražského MTB poháru 2023:

• neděle 19.března    Motol      Velká cena NUTREND SPECIALIZED 
• pondělí 1.května     Kbely      Velká cena MČ Praha Kbely, Mistrovství Prahy, MČR neslyšících cyklistů 
• sobota 3.června      Zličín      Velká cena Café Calabrone, Akademické MČR
• neděle 4.června      Zličín      O pohár starostky MČ Praha Zličín 
• neděle 3.září           Libuš      O pohár MČ Praha Libuš 
 
Zdroj a foto: TZ SKC Praha



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí