Čábelická a Cink deklasovali konkurenci rozdílem třídy

Čábelická a Cink deklasovali konkurenci rozdílem třídy

Datum vydání: 13.07.2020

Oba mistři re​publiky si mohou stýskat, že se letos nejede kompletní seriál světového poháru, protože jejich výkonnost je excelentní a zcela jistě by obstáli i v mezinárodní konkurenci.


Prakticky systémem start cíl se Jitka Čábelická i Ondřej Cink vzdalovali svým soupeřům a obhájili loňská vítězství, Čábelická získala titul již potřetí za sebou, Cink slaví svůj čtvrtý titul. 
 

K dalším mimořádným chvílím bikového víkendu v Peci pod Sněžkou patří vítězství Terezy Tvarůžkové v kategorii žen do 23 let, která se neustále posouvala dopředu, až na druhé místo v absolutním pořadí, a na Čábelickou ztratila velice lichotivých 48 vteřin. Vrcholovou cyklistikou se zabývá teprve druhým rokem, roste v ní velká naděje pro českou reprezentaci. Stejně staří muži za svými elitními kolegy zaostali výrazně a vítěz U23 Samuel Jirouš dorazil do cíle až sedm a půl minuty za Cinkem. V Krkonoších slavil už svůj druhý titul, když v pátek finišoval ve vítězné štafetě týmu Rouvy Specialized, tutéž štafetu rozjížděl jeho kolega Jan Sáska, trochu překvapivě vítězný mezi juniory. Nejrychlejší juniorkou byla Aneta Novotná.  
 

Technicky náročnou přírodní trať na úpatí sjezdovky Javor ovlivnilo typicky horské vrtkavé počasí, pro mladší kategorie byly nejnáročnější pasáže jen stěží sjízdné a rozhodčí jim ubírali počty okruhů, ale směrem k vrcholu programu trať postupně vysychala a zrychlovala se. Počasí neodradilo ani bohaté zástupy diváků, kteří vytvořili skvělou atmosféru.
 

Výsledky:

 

Muži Elite:

1. Cink Ondřej (Kross Racing Team) 1:28:51, 2. Škarnitzl Jan (Cyklostar Trek Mercedes-Benz Praha) +44, 3. Stošek Martin (Future Cyclig - Northawave) +1:42, 4. Vastl Jan (Pushbikers XC Team) +2:05, 5. Rauchfuss Marek (Ethic Sport cycling team) +3:21., 6. Kobes Lukáš (Kolofix MTB Racing Team) +4:29.


Muži U23:

1. Jirouš (Rouvy Specialized) 1:36:24, 2. Skála (oba Rouvy Specialized) +1:13, 3. Bártek (Amenity Extrem Sport team) +2:39.


Junioři:

1. Sáska Jan (Rouvy Specialized) 1:02:39, 2. Žvak Daniel (Express CZ Tufo Kolín) +0:57, 3. Veverka Václav (KC Kooperativa Jablonec nad Nisou) +1:39.


Ženy Elite:

1. Čábelická Jitka (GAPP System – Kolofix) 1:24:09, 2. Štěpánová Karla (Maloja Pushbikers) +1:58, 3. Czeczinkarová Jana (Liv Mistral) +3:05.

 

Ženy U23:

1. Tvarůžková Tereza (Express CZ Tufo Kolín), 2. Sásková Tereza (Rouvy Specialized), 3. Neumanová Tereza (Česká Spořitelna Accolade).

 

Juniorky:

1. Novotná Aneta (Adastra Cycling Team) 56:54, 2. Holubová Adéla (kola-bbm.cz) +33, 3. Bedrníková Karolína (Express CZ Tufo Kolín) +1:33. 
 
Zdroj a foto: TZ ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí