ČEZ Karlovy Vary za sluníčka a doprovodu stovek úsměvů

ČEZ Karlovy Vary za sluníčka a doprovodu stovek úsměvů

Datum vydání: 28.08.2023

Devátý závod seriálu Prima CUP zavítal do Karlových Varů, kde si účastníci užili tři trasy kolem známého lázeňského města.

 

Závod ČEZ Karlovy Vary byl zařazen v prestižní nejvyšší domácí soutěži Škoda Auto Český pohár v maratonu, díky čemuž se na startu sešla česká elitní špička včetně stovek amatérských cyklistů a hobby jezdců.
 

 

Všechny tři trasy o délkách 65, 40 a 20 kilometrů provedly účastníky krásami a dominantami tohoto proslulého lázeňského města, které je zapsáno na seznamu Světového dědictví UNESCO.

 


 

Sobotní déšť od ranních hodin skrápěl Karlovy Vary. Vytrvalý déšť však ke startu dětských kategorií odezněl a v poledne vítalo Karlovy Vary příjemné sluníčko, které vykouzlilo úsměv na tváři nejen účastníkům.

 


 

Start z centra Divadelního náměstí byl v Karlových Varech dominantou závodu a ten také přivítal nespočet diváků a fanoušků. Cyklisty před startem navíc namotivovala bubenická kapela z německého města Plavno, která svým vystoupením zpříjemnila prostor startu i blízkého okolí.
 

 

Domácí závod nevynechali ani členové extraligového volejbalového klubu v Karlových Varech. Za VK ČEZ Karlovarsko se na start trasy o délce 20 kilometrů postavil Patrik Lamanec a Jakub Salon.

 


 

Na nejdelší trase byl nejrychlejší Karel Hník (D2Mont Merida Cycling Team), který ve finiši najel více jak minutu a půl na několika násobného vítěze seriálu Filipa Adela (Superior Team). Třetí místo obsadil se ztrátou 3:26 mladý Ondřej Rakus (Head Pro Team Opava).
 

 

Mezi ženami zvládla trať nejrychleji Aneta Hovorková v barvách D2Mont Merida Cycling Team. Druhé místo obsadila Michaela Matoušková (BTK Eurobike Praha) a třetí Andrea Maťhová (Ghost team).

 

Na střední trase o délce 40 kilometrů projel cílem nejrychleji Tomáš Rubáč a Evelína Šedivá (Elimon Bicykl Team Ústí nad Labem). Na céčkové trase o vzdálenosti 20 kilometrů zvítězili Ondřej Klimeček (Rexonix Kovo Praha) a Barbora Famfulíková (Cykloklub Jičín).

 

Seriál Prima CUP pokračuje 16. září závodem ČEZ Harrachov a nejen tam se můžete těšit na bohatou tombolu, kde je hlavní cenou voucher na pobyt ve čtyřhvězdičkovém hotelu Dvorana v Karlových Varech.
 


Podrobnosti o seriálu na www.iprimacup.cz.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
» více novinek a videí