Bude králem cyklistiky Kulhavý, König nebo Štybar?

Bude králem cyklistiky Kulhavý, König nebo Štybar?

Datum vydání: 25.11.2014

Již zítra budou čeští cyklisté znát jméno jubilejního padesátého Krále cyklistiky. Slavnostní vyhlášení nejstarší české ankety se uskuteční 26. listopadu od 17:00 v Cevro institutu v Praze.

 
Uzávěrka hlasování byla včera a již nyní je jasné, že Král cyklistiky vzejde z tria Jaroslav Kulhavý (Specialized Racing), Leopold König (NetApp-Endura) a Zdeněk Štybar (Omega Pharma-QuickStep).
 
Vybírat bylo i letos možné z opravdu bohaté nabídky úspěšných českých cyklistů. Ti vybojovali na mistrovství světa a mistrovství Evropy celkem 26 cenných kovů, přičemž do pokladnice české cyklistiky přibylo osm zlatých medailí. O medaile se podělili dráhaři, cyklokrosaři, jezdci MTB, 4X, či handicapovaní reprezentanti. Jen silničáři vyšli letos naprázdno, ale sedmé místo Leopolda Königa na Tour de France či devátá příčka Jana Bárty na mistrovství světa v časovce je jistě v očích české cyklistické veřejnosti hodně vysoko.
 
O tom, kdo letos v anketě zvítězí, hlasovali všichni členové VV ČSC, po dvou hlasech (komise a reprezentační trenér) měla každá sportovní disciplína - BMX, cyklokros, dráha, handicapovaní, MTB, sálová cyklistika a silnice. Dále své hlasy poslaly odborné komise (Kontrolní a revizní komise, Disciplinární komise a Komise mládeže a novináři.
 

Nejvíce hlasů získala již v úvodu zmíněná trojice. Nejpilnějším sběratelem medailí byl Jaroslav Kulhavý, který vybojoval zlato na mistrovství světa v maratonu v jihoafrickém Pietermaritzburgu, na ME v irském městě Ballyhoura skončil druhý. Kulhavý navíc přispěl k zisku bronzu naší štafety na světovém šampionátu v cross country v norském Hafjellu.
 

Leopold König sice medaili nezískal, ale při své premiéře na nejprestižnějším silničním závodu světa Tour de France vybojoval skvělé sedmé místo. Nyní již jezdec celku Sky ještě skončil čtvrtý na etapovém závodu Kolem Bavorska.

 
Zdeněk Štybar začal rok ziskem třetího titulu mistra světa v cyklokrosu, když po Táboru (2010) a St. Wendelu (2011) zdolal všechny soupeře v nizozemském Hoogerheide. Na silnici pak obsadil páté místo na Paříž – Roubaix. Na domácím šampionátu ve Slavkově vybojoval svůj první domácí titul v závodu s hromadným startem. Poté jej výrazně zbrzdilo zranění po pádu na Eneco Tour, kde boural v trikotu lídra poté, co vyhrál etapu. Sotva začal opět závodit a dokonce i vyhrávat (Binche–Chimay–Binche
), tak se podruhé po pádu zranil při cyklokrosu v Ardooie. I přes všechny tyto problémy je největší českou medailovou nadějí před nastávajícím cyklokrosovým šampionátem, který se uskuteční na přelomu ledna a února v Táboře.
 
Zdroj: ČSC, Foto: Vlastimil Homola a Pavel Pešek


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí