Britskou dominanci na Grand Tours umocní Simon Yates

Britskou dominanci na Grand Tours umocní Simon Yates

Datum vydání: 16.09.2018

Pro životní ​výsledek si dnes do Madridu dojede Brit Simon Yates (Mitchelton-Scott), stane se vítězem 73. ročníku Vuelty. 

Šestadvacetiletý Simon Yates si v rozhodující extrémně náročné horské etapě s přehledem pohlídal své vedení v poslední Grand Tour sezony. Ve sto kilometrů dlouhé zkoušce, kam pořadatelé nahustili šest těžkých stoupání, dojel na třetím místě.

Vítězem dne byl Enric Mas (Quick-Step Floors), třiadvacetiletý Španěl, který je mnohými považován za největší španělský talent po Albertu Contadorovi. Mas v boji o etapové vavříny přespurtoval Kolumbijce Miguela Angela Lopeze (Astana) a vystoupá v Madridu na druhý nejvyšší stupeň na bedně, Lopez bere po Giru další třetí místo. 

V Madridu bude ale dnes večer nejoslavovanějším mužem Yates. Ten dlouho dominoval už na květnovém Giru, kde mu došel dech až v 19. etapě a musel se minimálně pro letošek rozloučit s růžovým snem. O několik měsíců později na rozpálené Vueltě to byl už ale zcela jiný příběh. I díky parťákům v čele s bratrem Adamem si počínal naprosto perfektně v průběhu celých tří týdnů a do Madridu dojede s téměř dvouminutovým náskokem v celkovém pořadí. Pro australskou stáj Mitchelton-Scott je to navíc premiérový celkový triumf na Grand Tour. 

Yates prodlouží bezprecedentní britskou dominanci na třítýdenních etapácích. Od loňské Tour de France totiž měly všechny Grand Tour britského vítěze. Šnůru Chrise Frooma (Sky), který byl vítězem zmiňované Tour a následně triumfoval i na Vueltě a letošním Giru, prodloužil na Tour jeho parťák Geraint Thomas.

Titul na Vueltě je pro Yatese jednoznačně největším úspěchem dosavadní kariéry. Slavit může i dopingovými kauzami sužovaná britská cyklistika. Její vyslanci totiž v posledních sedmi letech vyhráli téměř každou druhou Grand Tour (přesněji 9 z 21 etapáků). 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený La Vuelta (@lavuelta),


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí