Bouček devátý v silničním závodě na MS

Bouček devátý v silničním závodě na MS

Datum vydání: 26.09.2019

Na start silničn​ího závodu v rámci světového šampionátu se dnes postavila kategorie juniorů. 

V konkurenci nejlepších závodníků světa byli čeští závodníci hodně vidět a nejlepší z nich Jakub Bouček obsadil vynikající devátou příčku. Do první dvacítky se vešel ještě devatenáctý Bittner.
 
Závod byl technicky velmi náročný a také na juniorskou kategorii poměrně dlouhý, trasa měřila 148 kilometrů. Taktikou českého týmu ve složení Mathias Vacek, Pavel Bittner, Jakub Ťoupalík, Jakub Bouček a Bruno Stoček bylo šetřit síly do závěru a hlídat si silné týmy, zejména Německo, Itálii a Spojené státy. 
Prvních asi třicet pět kilometrů bylo proti větru, hlídali jsme, aby někdo neodjel, ale zároveň se kluci snažili nebýt moc aktivní. V prvním kopci začali závodníci odpadat, ale pořád na čele zůstávala poměrně velká skupina. V dalším stoupání opět prořídla, vyčkávali jsme ale až do závěrečných okruhů,“ komentoval vývoj závodu reprezentační trenér Tomáš Konečný. 

Čeští reprezentanti se sice snažili šetřit síly, přesto patřili k týmům, které tvořili závod a dávali najevo, že patří mezi špičku a v rozhodující moment, kdy ještě před nájezdem na okruhy odjela pětičlenná skupina, v ní byl také Pavel Bittner. Ten spolu se dvěma americkými závodníky, jedním Španělem a Britem absolvoval první městský okruh v úniku. Z této skupiny pak zaútočil Američan Quinn Simmons, jeho nástup nikdo nezachytil a po třicetikilometrové sólo jízdě si dojel pro zasloužené vítězství. Zbylé uprchlíky zásluhou aktivity italského týmu dostihl peloton. Pro druhé místo si nakonec dojel italský reprezentant Alessio Martinelli a bronz putoval opět do Ameriky zásluhou Magnuse Sheffielda.
„Opravdu závodit se začalo až na okruzích, jak jsme čekali. Pavel Bittner předvedl fantastický výkon, je v kategorii juniorů prvním rokem a dokázal zachytit důležitý moment závodu a reálně bojoval o medaili, Kuba Bouček ze sebe taky v závěru vydal všechno. Američané ale dnes měli opravdu silný tým. S výkonem našich kluků jsem ale moc spokojený. Splnili, co jsme si domluvili, všichni udělali maximum a byli vidět,“ dodal Konečný.
Zítra se v závodě juniorek představí dvě české závodnice Veronika Jandová a Kristýna Burlová, v kategorii U23 nás budou reprezentovat Jakub Otruba, Tomáš Bárta a Petr Kelemen.
 
Zdroj: TZ Judita Lorencová, Foto: Jan Brychta

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Domácí Holubová a rakouský Bairov ovládli první Český pohár v městě Touškov
07.05.2024 | Kategorie: MTB

Město Touškov hostilo start 34. ročníku Českého poháru XCO a domácí Adéla Holubová si zde vydobyla vítězství mezi ženami. Společně s ní si slavnostní chvíle užíval Rakušan Mario Bair, který ovládl mužskou kategorii.

 
Začíná ME XCO v Cheile Gradistei, bez nemocného Cinka, Srnské a Novotného!
06.05.2024 | Kategorie: MTB
V rumunském horském resortu Cheile Gradistei ve středu začne Mistrovství Evropy horských kol v olympijském cross country, Short tracku a štafetách.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (6.5-12.5.2024)
06.05.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.
Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
» více novinek a videí