Boonen poslední měsíce kariéry načne na oblíbené poušti

Datum vydání: 29.11.2016

Belgická cyklistická megastar, Tom Boonen, se na dva vrcholy svého konce kariéry - Okolo Flander a Paříž - Roubaix - připraví tradičně závody v Kataru a Ománu.

Boonen zamíří se svým týmem Quick Step - Floors nejdříve do Kataru. Tamní závod, který povýšil do elitní kategorie World Tour, startuje 6. února a končí o čtyři dny později. Belgický cyklista je zde historicky suverénně nejúspěšnějším závodníkem - vyhrál tu 22 etap a ve čtyřech případech ovládl i celkovou klasifikaci. Druhý v pořadí etapových (9x) a celkových (2x) triumfů a obhájce loňského titulu (kdy zde však chyběla belgická stáj včetně Boonena) - Mark Cavendish - má co dohánět. Boonen pak bude pokračovat na blízkovýchodním turné s další zastávkou v Ománu, kde se mu v hornatějším terénu už tolik nedaří. 

Zajímavější bude ho sledovat právě v Kataru, kde se cítí spíš jako ryba ve vodě, než jako ve vyprahlé pouštní krajině. Vždyť před měsícem nebyl daleko ani od duhového trikotu mistra světa. V Dauhá bral bronz za Cavendishem a fenomenálním Petrem Saganem. Katar může být zajímavým indikátorem Boonenových šancí na zápis do historických análů. Když v roce 2012 vyhrál na Arabském poloostrově 2 etapy, bodovací soutěž a celkovou klasifikaci, jako by to ukazovalo na jeho neobyčejnou formu. V březnu a dubnu se mu totiž povedlo něco mimořádného - vyhrál všechny tři největší klasiky - E3 Herelbeke, Gent - Wevelgem, Okolo Flander - a k tomu přidal triumf na Peklu severu! 

Pokud šestatřicetiletý cyklista zvítězí v kterémkoliv ze závodů Okolo Flander, Paříž - Roubaix či Gent - Wevelgem, stane se nejúspěšnějším cyklistou historie těchto závodů. Na E3 Herelbeke jím s pěti triumfy je už nyní...



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí