Bína pokračuje na vítězné vlně

Bína pokračuje na vítězné vlně

Datum vydání: 14.10.2012

Na vítězné vlně pokračuje v cyklokrosovém seriálu TOI TOI Cupu Martin Bína z ČEZ Cyklo Team Tábor. Dnes při čtvrtém závodu seriálu v Hlinsku vybojoval již své třetí vítězství v řadě a v průběžném hodnocení jasně vede o 82 bodů před Petrem Dlaskem (Madeta - Fitness/Specialized).

Překvapivě po nočních dešti byla trať v Hlinsku poměrně suchá a na čele se rychle vykrystalizovala vedoucí dvojice Bína a Jiří Polnický (Whirlpool Author). Zpočátku jim ještě sekundovali Dlask a Vojtěch Nipl z Focus Znojmo. Ve čtvrtém kole již byli na čele sami Bína s Polnickým, který jezdí cyklokros doplňkově, jeho hlavní disciplínou je totiž silnice. S malou ztrátou jelo trio jezdců kategorie do 23 let Jan Nesvadba (Madeta - Fitness/Specialized), Tomáš Papsrtka (Remerx-Merida Kolín) a Michael Boroš (ČEZ Cyklo Team Tábor), zatímco objev letošní sezony Jakub Skála se trápil a závod nedokončil. Nedařilo se opět ani obhájci celkového prvenství z minulého ročníku Vladimíru Kyzivátovi (Johnson Controls TJ Auto Škoda), který obsadil až desáté místo.
 

Bína o svém dalším triumfu rozhodl zrychlením v předposledním kole, kdy se mu podařilo setřást Polnického a již při nájezdu do závěrečného okruhu měl slušný náskok. Ten ještě dokázal zvýraznit a naprosto bezpečně si dojel pro vítězný hattrick. Dlask rovněž "odpáral" Nipla, který v závěru neměl dost sil a propadl se na šesté místo, když se před něj dostali Paprstka a Nesvadba.

"Vše směřuji k prvnímu vrcholu sezony, kterým budou dva závody Světového poháru v Táboře a Plzni. Na dnešní závod jsem se speciálně nepřipravoval a strašně se na souboje se světovou elitou na domácím okruhu v Táboře těším. Jediné negativum vidím se své startovní pozici, kdy budu po dvouleté absenci na mezinárodním poli stát až v zadních řadách. Na domácím poháru se to dá rychle dojet, ale na Světovém poháru to bude podstatně těžší. Tam se jede o poznání rychleji hned od startu a konkurence je podstatně kvalitnější," řekl Martin Bína. 
 

Závod žen vyhrála Pavla Havlíková (Telenet Fidea) a svůj čtvrtý start na domácích tratích proměnila ve čtvrté vítězství. Dnes to ale neměla tak jednoduché, dlouho se jí držela mladá Martina Mikulášková (TJ Stadion Louny). Dojela nakonec druhá, ale průběžné vedení v seriálu si bezpečně udržela. V kategorii juniorů si pátý triumf připsal Karel Pokorný (Johnson Controls TJ Auto Škoda) a jasně seriál vede.

Výsledky:

Muži:
1. Bína (ČEZ Cyklo Team Tábor) 1:00:03, 2. J. Polnický (Whirlpool Author) +49, 3. Dlask (Madeta - Fitness/Specialized) +1:25, 4. Paprstka (Remerx-Merida Kolín) +1:31, 5. Nesvadba (Madeta - Fitness/Specialized) +1:38, 6. Nipl (Focus Znojmo) +1:49, 7. Boroš (ČEZ Cyklo Team Tábor) +2:17, 8. Lasák (MAX Cursor) +2:28, 9. Kášek (ČEZ Cyklo Team Tábor) +2:31, 10. Kyzivát (Johnson Controls TJ Auto Škoda) +3:13.

Pořadí po čtyřech závodech:
1. Bína 230,2. Dlask 148, 3. Boroš 142, 4. J. Polnický 141, 5. Skála (ČEZ Cyklo Team Tábor)135, 6. Nesvadba 127.

Pořadí týmů:
1. ČEZ Cyklo Team Tábor 536, 2. Madeta - Fitness/Specialized 340, 3. Remerx Merida Kolín 199, 4. Johnson Controls TJ Auto Škoda 155, 5. Whirlpool Author 141, 6. Focus Znojmo 123.

Ženy:
1. Havlíková (Telenet Fidea) 33:28, 2. Mikulášková (TJ Stadion Louny) +1:01, 3. Štěpánová (Kona Cycling Point) +1:35.

Pořadí po šestém závodu:
1. Mikulášková 320, 2. Havlíková 240, 3. Pirzkallová (Remerx Merida Kolín) 240.

Junioři:
1. Pokorný (Johnson Controls TJ Auto Škoda) 40:59, 2. Ťoupalík (ČEZ Cyklo Team Tábor) +47, 3. Vastl (ČS Specialized Juniory MTB Team) +49.

Pořadí po šestém závodu:
1. Pokorný 350, 2. Ťoupalík 240, 3. Vastl 230.
 
Foto ČSC a ČEZ Cyklo Team Tábor 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí