Bína mistrem republiky v cyklokrosu

Bína mistrem republiky v cyklokrosu

Datum vydání: 11.01.2014

 

 

Třicetiletý cyklokrosař Martin Bína z celku Kwadro Stannah se konečně dočkal mistrovského titulu. Po pěti druhých místech vybojoval při absenci sedminásobného mistra ČR Zdeňka Štybara své první zlato při dnešním šampionátu v Lošticích.


Celkové prvenství v seriálu TOI TOI Cupu udržel Tomáš Paprstka z Remerx Merida Kolín, který dnes skončil pátý. Stříbro vybojoval na poměrně těžkém okruhu Michael Boroš z ČEZ Cyklo Team Tábor a třetí dojel Vladimír Kyzivát (Johnson Control AŠ Ml. Boleslav).

 

Do dnešního dne pětkrát druhý a jednou třetí Bína byl před startem jasným favoritem a s touto rolí se dokázal vyrovnat skvěle. Juniorský mistr světa z roku 2001 hned od druhého okruhu z devíti jezdil osamoceně na čele a svůj náskok neustále zvyšoval. Zpočátku se jej sice dokázali držet Boroš s dalším jezdcem z Tábora Ondřejem Bambulou, ale pak jim Bína ujel a své sólo zdárně dotáhl až do cíle.

"Je to určitě splněný sen a za zisk titulu jsem strašně rád. Bylo to o mém tempu a jet stále dopředu. Bylo to dobré, na trati jsem neměl žádný problém," pochvaloval si Bína.

Ve třetím kole měl pád Bambula a na Boroše se dotáhl Bínův spolujezdec ze stáje Kwadro Stannah Radomír Šimůnek, další z dlouholetých čekatelů na mistrovský titul. V cíli třetího kola ztráceli Boroš se Šimůnkem na vedoucího Bínu patnáct sekund, Kyzivát s Paprstkou ztráceli další čtvrtminutu. Ve čtvrtém kole již jel samostatně Boroš druhý a na třetího Šimůnka se začali dotahovat Kyzivát s Paprstkou a při dalším průjezdu cílovou páskou se již Kyzivát dostal na třetí místo, naopak další spolufavorité Lubomír Petruš (BKCP Powerplus) a Vojtěch Nipl z Focus Znojmo, který obhajoval bronz z loňského roku, překvapivě nestačili.
 

 

V osmém kole dokonce jedenatřicetiletý Kyzivát dostihl o deset let mladšího Boroše a boj o další dvě medaile za Bínou se zúžil na tuto dvojici. Boroš dokonce po problémech s pedálem trochu zaostal, ale v posledním kole se stačil na Kyziváta zpět dotáhnout a na posledních překážkách se dostal zpět na druhé místo a dojel si pro svoji první medaili v elitní kategorii, to samé ale platí i v případě Kyziváta. Ve spurtu o čtvrté místo uhájil toto umístění Šimůnek před Paprstkou, ale ten byl přesto spokojen, stačilo mu to na celkový triumf v domácím poháru.

 

Výsledky:
 

Mistrovství ČR:

 

1. Bína (Kwadro Stannah) 1:03:54, 2. Boroš (ČEZ Cyklo Team Tábor) +43, 3. Kyzivát (Johnson Controls AŠ. Ml. Boleslav) +46, 3. Šimůnek (Kwadro Stannah) +1:04, 5. Paprtska (Remerx Merida Kolín) +1:04, 6. Petruš (BKCP Powerplus) +1:46, 7. Bambula (ČEZ Cyklo Team Tábor) +1:46, 8. Skála (ČEZ Cyklo Team Tábor) +2:22, 9. Nipl (Focus Znojmo) +3:22, 10. Lasák (Max Cursor) +3:33.

 

Konečné pořadí TOI TOI Cupu:

 

1. Paprstka 224, 2. Boroš 216, 3. Nipl 213, 4. Kyzivát 212, 5. Bambula 212, 6. Skála 203, 7. Lasák 189, 8. F. Adel (KC Hlinsko) 158, 9. Malík (KC Kooperativa SG Jablonec n. N.) 149, 10. Metlička (Johnson Controls AŠ. Ml. Boleslav) 134.
 
Zdroj: ČSC

 

 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Domácí Holubová a rakouský Bairov ovládli první Český pohár v městě Touškov
07.05.2024 | Kategorie: MTB

Město Touškov hostilo start 34. ročníku Českého poháru XCO a domácí Adéla Holubová si zde vydobyla vítězství mezi ženami. Společně s ní si slavnostní chvíle užíval Rakušan Mario Bair, který ovládl mužskou kategorii.

 
Začíná ME XCO v Cheile Gradistei, bez nemocného Cinka, Srnské a Novotného!
06.05.2024 | Kategorie: MTB
V rumunském horském resortu Cheile Gradistei ve středu začne Mistrovství Evropy horských kol v olympijském cross country, Short tracku a štafetách.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (6.5-12.5.2024)
06.05.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.
Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
» více novinek a videí