Bikery čeká ME v Srbsku, Cink si chce spravit chuť

Bikery čeká ME v Srbsku, Cink si chce spravit chuť

Datum vydání: 12.08.2021

Dnešním závodem štafet bude zahájeno mistrovství Evropy v cross country horských kol, které hostí srbský Novi Sad. V dějišti se už chystá dvacet českých reprezentantů včetně olympioniků Ondřeje Cinka a Jitky Čábelické.

 

Zejména Ondřej Cink by si v Srbsku rád spravil chuť po smůle z olympijského závodu, kde ho defekt vyřadil z boje o některou z medailí. 

„Po Tokiu jsem potřeboval dva až tři dny volna, abych se srovnal především psychicky, protože mi chvilku trvalo, než jsem si přebral v hlavě, co se v závodě vlastně stalo. Ale pomohlo to a nastavil jsem si hlavu zase na další cíle v sezóně a začal zase tvrdě trénovat,“ řekl Cink.

„Poslední týden byl tréninkově opravdu těžký, ale zvládl jsem to. Tady v Srbsku je dost vedro, ale to mám rád,“ uvedl jeden z favoritů mužského cross country.

Pořadatelé zvolili jako lokalitu pro šampionát historickou vojenskou pevnost Petrovaradín dominující městu nad řekou Dunaj. Závodníci budou na trati zdolávat úskalí v podobě sjezdů po hradních schodech, tunely, prudké výjezdy po historické dlažbě pevnosti apod.

„Trať je hodně zvláštní, tak uvidíme, jak se mi na ní v závodě pojede, ale spíše vše směřuji k poslednímu srpnovému víkendu do Val di Sole na mistrovství světa,“ prozradil Cink.

I Čábelická si naordinovala po návratu z Japonska domů krátké volno.

„A pak hned následoval týden tréninku v Jizerkách. Bylo potřeba se trošku srovnat a nabrat síly do závěru sezóny, který bude velmi náročný. Mistrovství Evropy bude prvním startem po olympiádě, proto jsem ráda, že pojedu štafetu. Bude to skvělé rozjetí. Trať je tu zajímavá, vypadá trochu cyklokrosově, techniku zde nahrazují schody, ale bude se to hodně zajídat,“ řekla česká ženská jednička.

Už dnes zahájí šampionát boje ve štafetách, které se i letos jedou v šesti lidech – zastoupen musí být jeden závodník z každé kategorie. Za Česko jsou nominováni Ondřej Cink, Jitka Čábelická, z kategorie U23 Jan Zatloukal a Tereza Sásková, junior Filip Konečný a juniorka Karolína Bedrníková.

„Do závodu nastupujeme v nejsilnějším možném složení. V minulém roce jsme obsadili velmi dobré páté místo, což je s ohledem na sílu a složení ostatních týmů umístění, které bych považoval bych za úspěch i nyní,“ uvedl reprezentační trenér Viktor Zapletal.

V pátečním Eliminatoru se představí Simona Spěšná, Jana Czeczinkarová, Zuzana Šafářová, Adéla Holubová, Patricie Srnská a Tereza Tvarůžková, z mužů pak Samuel Jirouš, Jan Sáska a Lukáš Kobes.

 

Nominace reprezentace ČR – muži elite: Ondřej Cink, Jan Škarnitzl, Jan Vastl, Lukáš Kobes, ženy elite: Jitka Čábelická, Tereza Tvarůžková, Jana Czeczinkarová.

 

Muži U23: Samuel Jirouš, Jan Sáska, David Šulc, Jan Zatloukal, ženy U23: Adéla Holubová, Tereza Sásková, Zuzana Šafářová, junioři: Filip Konečný, Filip Jech, Václav Veverka, juniorky: Karolína Bedrníková, Simona Spěšná, Patricie Srnská.

 

Program ME – čtvrtek, 17.00: štafety, pátek, 16.30: eliminator (kvalifikace), 18.30: eliminator (finále). Cross country – sobota, 11.00: junioři, 13.00: juniorky, 16.00: muži U23. Neděle, 10.30: ženy U23, 13.00: ženy, 16.00: muži.


Foto: Robin Nevřala, Zdroj: TZ ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí