Bikeři a trialisté obsadili koupaliště v Říčanech

Bikeři a trialisté obsadili koupaliště v Říčanech

Datum vydání: 12.06.2018

Do posledního místa zaplněné parkoviště i všechny přístupové cesty k přírodnímu koupališti Marvánek v Říčanech asi nejlépe charakterizují zájem o pá​tý závod TOMKET Pražského MTB poháru, který se uskutečnil formou cyklistického víkendu ve spojení s významným a tradičním závodem kategorie C1 UCI v bike trialu „Říčanské šlapačky“.

Říčany byly poprvé dějištěm seriálu závodů TOMKET Pražského MTB poháru v olympijském cross country pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů a šéf říčanského pořadatelského týmu Petr Bedrník neskrýval obavu z odpovědnosti a zároveň velkou snahu zajistit vše tak, aby se bikerům a návštěvníkům v Říčanech líbilo a znovu se sem vrátili v příštím ročníku.

Nutno dodat, že se to podařilo, ohlasy ze závodu jsou příznivé a také pohodová atmosféra, která na Marvánku vládla po celý den byla velmi příjemná.

Ostatně, kde se Vám poštěstí vidět závodící peloton cyklistů, který projíždí písečnou pláží a kde jezdcům fandí jak lidé na břehu, tak i plavci ve vodě...  
 
Pátý závod TOMKET Pražského MTB poháru 2018 se jako všechny ostatní závody této sezóny pyšnil početně obsazenou startovní listinou ve všech kategoriích. Favorité to tentokrát ale vůbec neměli jednoduché, rychlý a technický okruh bez většího převýšení nicméně s řadou prvků moderního MTB byl mnohem náročnější, než by se na první pohled mohlo zdát a trať tak splnila i záměr pořadatelů celého seriálu, nabídnout jezdcům v sezóně co nejvíce odlišných okruhů s rozdílnými parametry závodu.

Hlavní kategorii mužů ovládnul vynikající český reprezentant a olympionik Jan Škarnitzl (Mitas Trek), v kategorii žen se prosadila Jana Richterová z týmu COPR Přeštice.
 
TOMKET Pražský MTB pohár nyní čeká prázdninová přestávka. Naplno se seriál znovu rozjede v září, kdy závodníky čekají závody v Libuši (16. září) a na Zličíně – Velká cena VELOCENTRUM VOLESKÝ (23. září).

Zličín bude posledním pohárovým závodem sezóny 2018 pro dětské a žákovské kategorie a mladí závodníci zde obdrží dvojnásobnou porci bodů do celkového hodnocení poháru, zatímco pro dospělé bude zličínský závod bodovaný standardním způsobem.

Finálovým závodem pro kategorie dospělých (od kategorií kadet) s dvojnásobným bodovým přídělem bude Velká cena EMIL FREY - XCO MARATON v Garden Parku Jeneč, který se uskuteční v neděli 28. října na prodloužené trati olympijského cross country.
 
Výsledky 5. kola TOMKET Pražského MTB poháru v Říčanech zde.
Celkové pořadí po 5. závodech zde.
Fotogalerie Barbory Klap zde.


Zdroj: TZ SKC Praha, Foto: Barbora Klap


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí