Než si sednete v obleku na kolo...

Než si sednete v obleku na kolo...

Datum vydání: 24.06.2021

Všichni vášn​iví cyklisté znají ten skvělý pocit, kdy sednou na kolo a těší se na cestu, ať už do školy, do práce nebo na výlet.

Kolo se stalo pro mnohé z nás dopravním prostředkem. Ušetříme za dopravu, ale hlavně kolo prospívá naší fyzičce.

Poslední dobou stoupá obliba městských kol. Ráno vidíme muže v oblecích, jak předjíždí nervózní řidiče, kteří se zasekli v zácpě. Ženy v letních šatech s košíkem na nosiči míří na nákup. Jsem fanda cyklistiky a “městské” kolo dědíme v rodině už po generace. Asi máme kořeny v Holandsku nebo co.....

Už jako náctiletá jsem každý den vyrážela do školy na kole v riflích a tričku. Na předpověď počasí, které hlásili v rozhlase po drátě, jsem se neohlížela. A tak se nejednou stalo, že jsem do školy dojela mokrá nebo mírně zablácená.

Zůstat po jízdě čistá, to se mi občas podaří. Ale aby zůstalo čisté i kolo, to je v podstatě nemožné. Ať svítí sluníčko nebo je po dešti, prach, bláto, písek naberu na vyasfaltované cestě i na chodníku. Zbytky hmyzu a nečistoty všeho druhu na kole zůstávají, ať jezdím opatrně jako dámička nebo jako silniční dravec.

Za ty roky mé cyklistické kariéry jsem toho ujela dost na to, abych zjistila, že se vyplatí mít kolo čisté než vyrazím v kostýmku do kanceláře. A taky že je praktické očistit kolo u vstupu do bytu, než z něho odpadá všechna špína na koberec po cestě na jeho čestné místo na balkoně.

Není divu, že jsem si oblíbila sprej Bike Waterless Cleaner, kterým čistím kolo než ho zaparkuji. Nepotřebuji vodu na předmytí ani omytí. Takže někdy čistím i víckrát za den (před výjezdem z domu, po příjezdu do kanceláře i po příjezdu domů). Sprej od Autosolu a hadýrka stačí. Nastříkám čistič na rám, sedlo, řidítka, vidlici a setřu. I pedály přejedu hadříkem. Někdo čistí a leští auto, někdo motorku. Já jsem si zvykla pečovat o svoje legendární historické kolo.

 
Zdroj: Cominvest CZ

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí