Zadluženému Bergenu může pomoci UCI

Datum vydání: 13.12.2017

UCI by mohla norským pořadatelům letošního mistrovství světa pomoci tak, že jim odpustí čá​st pořadatelských poplatků.

Norská cyklistická federace společně s tamním Organizačním výborem MS byly hlavními pořadateli letošního divácky vděčného a organizačně velmi povedeného mistroství světa v silniční cyklistice v Bergenu. Brzy po skončení akce však začalo být jasné, že výdaje budou převyšovat i ty nejvelkorysejší odhady Norů. 

Podle tamních zdrojů se mohly vyšplhat až na dvojnásobek původně plánoveného rozpočtu, který byl stanoven na v přepočtu 353 milionů korun. Na vině mohly být mimo jiné zvýšené výdaje na bezpečnost a také oslabování Norské koruny vůči Euru. Norové navíc byli nuceni čelit kurzovním fluktuacím o to víc, když platili v přepočtu téměř stoosmdesátimilionový poplatek za pořádání šampionátu Mezinárodní cyklistické unii (UCI) po částech. 

No a právě UCI jako největší věřitel, ale zároveň partner akce, by mohla Bergenu část pořadatelského poplatku odpustit (vrátit?). Norové se totiž v září postarali o prvotřídní propagaci cyklistiky - šampionát byl také údajně tím nejsledovanějším v historii. 


Pořadatelé v současné době nicméně sami dělají vše pro to, aby se co nejvíce přiblížili kladným číslům - jednají s věřiteli, žádají o pomoc fanoušky (ti darovali zhruba 9 milionů korun) a čekají na vyúčtování dalších outsorcovaných služeb. 

Zdroj: UCI

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí