Bennett vyhrál druhou etapu CCT

Bennett vyhrál druhou etapu CCT

Datum vydání: 11.08.2017

Irský jezdec ve službách německé​ stáje Bora-Hansgrohe Sam Bennett uspěl ve spurtu celého hlavního pole ve druhé etapě závodu první kategorie Czech Cycling Tour a díky deseti bonifikačním vteřinám se obleče do sobotní královské etapy do žlutého trikotu lídra závodu.

V něm vystřídal Poláka Pavla Cieslika (Elkov Author), nejlepším Čechem je zatím Jiří Polnický (Elkov Author), který na třetím místě ztrácí šest vteřin.
 

 
V nejdelší etapě závodu z Olomouce do Frýdku-Místku, která měřila 202,4 km, provázelo jezdce dusné a horké počasí, když teploměr šplhal k pětatřiceti stupňům. Hned po pěti kilometrech se do úniku vydala pětice Daniel Lehner (Felbermayr Simplon Wels), Andrej Vasiljuk (Kolss Cycling), Niccolo Salvietti (Sangemini MG.K. VIS), Kasper Asgreen (Team Veloconcept) a Edoardo Affini (SEG Racing Academy). Po defektu ale rychle odpadl Affini a zbylá čtveřice navýšila svůj náskok nejvíce na 2:20.
 
Více jim soupeři ovšem nedovolili, situaci kontrovali jezdci stájí BORA-Hansgrohe a Elkov Author, takže náskok nenarůstal. Uprchlíci si dělili body na rychlostních i vrchařských prémiích, ale s přibývajícími kilometry jim ubývalo sil a peloton zvýšenou aktivitou z náskoku ukrajoval. Před závěrečným třicetikilometrovým okruhem kolem cílového města byli uprchlíci dostiženi.
 

 
V jeho úvodu se vydali do úniku Michael Kukrle (Elkov Author) a Alessandro Tonelli (Bardiani CSF), před pelotonem se udrželi několik kilometrů, než byli dostiženi hlavním polem. V závěru ještě zkusil zaútočit Josef Černý (Elkov Author). V místech kde bydlí se projel osamoceně ve vedení a vrátil se zpět.

„Jel jsem ten kopec naplno, bydlím zde a chtěl jsem se ukázat, ale věděl jsem, že soupeři mě nepustí,“ řekl Josef Černý.

Závěrečné kilometry ukázali svoji sílu jezdci BORA-Hansgrohe. Spurt rozjeli pro Sama Bennetta a ten své spurtérské kvality dokázal využít a jasně vyhrál. Za ním skončili dva Slovinci - Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) a Rok Korošek (Amplatz BMC). Z Čechů projel cílem šestý Vojtěch Hačecký (Elkov Author) a hned za ním spurtoval Jan Bárta (BORA hansgrohe). Trikot nejlepšího jezdce kategorie U23 si udržel Jiří Šorm (Elkov Author).

„Celá etapa byla v režii Bory. My jsme také hodně pracovali na čele, ale spurt již jasně ovládli. Z našeho pohledu, i když jsme ztratili žlutý trikot, se nic nestalo. Všichni naši lídři přijeli vepředu,“ řekl k etapě kouč Elkovu Author Otakar Fiala.

Výsledky:

2. etapa Olomouc - Frýdek-Místek (202,4 km):
 
1. Bennett (Bora Hasgrohe) 5:17:16, 2. Tratnik (CCC Sprandi Polkowice), 3. Korošek (Amplatz BMC), 4. Fiormin (Tirol Cycling Tanm), 5. Ackerman (Bora Hansgrohe), 6. Hačecký (Elkov Author), 7. Bárta (Bora Hansgrohe), ...12. Sisr, 13. Hirt (oba CCC Sprandi Polkowice), 15. S. Stöhr (CK Příbram Fany Gastro), 20. Černý, 21. Polnický (oba Elkov Author) všichni stejný čas.
 
Pořadí po druhé etrapě:
 
1. Bennett 5:37:41, 2. Tratnik +5, 3. Polnický +6, 4. Černý, 5. Cieslik, 6. Bucháček, 7. Hunal (všichni Elkov Author) všichni +7, 8. Bárta +10, ...11. Šorm +12, 12. Hačecký (oba Elkov Author) +13,  13. Sisr, 14. Hirt, 16. Schlegel (všichni CCC Sprandi Polkowice) všichni +13.
 

Foto: Jan Brychta / Czech Cycling Tour, zdroj: TZ: pořadatelé

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí