Bedrníková a Konečný vítězi úvodního Pražského MTB poháru v Motole!

Bedrníková a Konečný vítězi úvodního Pražského MTB poháru v Motole!

Datum vydání: 21.03.2022

Úvodní závod desátého ročníku ŠKODA Pražského MTB poháru v olympijském cross country se uskutečnil v areálu Traily Motol.

Vítězi hlavních kategorií žen a mužů se stali čeští reprezentanti, Karolína Bedrníková (Expres CZ Tufo Team Kolín) a Filip Konečný (Nutrend Specialized Racing). 
 
Slunečné počasí se silným větrem provázelo soutěžní den úvodního závodu ŠKODA Pražského MTB poháru, který se uskutečnil v areálu Traily Motol. Týmovými stany a vozidly zaplněná louka v prostoru startu a cíle potvrzovala prognózy pořadatelů o vysokém počtu registrovaných jezdců. Pořadatelský tým Nutrend Specialized připravil technickou, náročnou trať, zasazenou do výseku koridoru vedení vysokého napětí, která vznikla v době pandemie a členové týmu ji stále upravují a zdokonalují pro závodní i volnočasové vyžití bikerů všech výkonností i věku. 
 
Už závody dětských kategorií napovídaly, že nedělní program bude provázet atraktivní podívaná, což se naplnilo. Výkony jezdců a strhující průjezdy technickými pasážemi musely zaujmout i náročného diváka. 

Početně obsazené závody kategorie Žáků I. rozhodli ve svůj prospěch Babeta Sluková (ADASTRA Cycling team) a Vojtěch Rada (Rexonix Racing Team). Podobně zajímavé souboje předváděli účastníci kategorií Žáci II. Vítězství z Motola si odvážejí Lucie Grohová (CK Příbram FANY Gastro) a David Icha (Cyklo Racing Team Rakovník), oba účastníci Pražského MTB poháru už od nejmenších dětských kategorií. 
 
První závod po přestupu z kategorie žáků vyšel výborně Mistrovi Evropy, Kryštofovi Bažantovi (TJ Sokol Plavy – Cyklo Benda), který tak potvrdil, vstup velmi silného „bažanta“ do sledované a početně obsazené kategorie kadetů.  
 
Velké překvapení se odehrálo v závodě juniorů, který ve svých prospěch rozhodnul zatím nepříliš neznámý jezdec mládežnického týmu SK VELO Praha, Václav Naxera, který s náskokem téměř dvou minut dokázal porazit favorizovaného juniorského reprezentanta Filipa Jecha (GAPP Kolofix MTB Racing team) a Patrika Černého (Expres CZ Tufo Team Kolín), který na sebe nedávno upozornil vítězstvím v závodě kategorie C1 v turecké Alanyi.
 
Hlavní kategorie mužů a žen ovládli ve svůj prospěch mladí reprezentanti České republiky. Sedmá juniorka loňského mistrovství světa Karolína Bedrníková (Expres CZ Tufo Team Kolín) těsně porazila svou reprezentační kolegyni v kategorii U23 a úřadující Mistryni České republiky, Adélu Holubovou (kola-bbm.cz). Třetí dokončila závod Kateřina Vaverková (COPR TJ Přeštice).
 
Závod mužů byl jednoznačnou záležitostí mladíků pořádajícího týmu Nutrend Specialized Racing, Jana Zatloukala a Filipa Konečného. Oba se už od úvodních metrů závodu odpoutali od startovního pole a ve vysokém tempu dokončili závod společným průjezdem, ruku v ruce, cílem. Na třetí příčce se umístil další český reprezentant kategorie U23, David Šulc (MONDRAKER Racing Team).
 
Seriál ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů bude pokračovat druhým závodem v sobotu 16. dubna 2022, který se uskuteční v lesoparku Letňany a pořadatelem bude klub Kbely Cycling Team. 

Závod je zároveň vypsán jako prestižní Mistrovstvím Prahy.
 
Výsledky 1. kola ŠKODA Pražského MTB poháru na www.sportt.cz.

Fotogalerie:  
Karel Kolečko: zde
Barbora Vajsejtlová: zde
 
Pražský MTB pohár 2022:
neděle 20. března         Motol - Velká cena NUTREND SPECIALIZED
sobota 16. dubna          Kbely - O pohár MČ Praha Kbely / Mistrovství Prahy
sobota 30. dubna          Zličín I. – Velká cena Café Calabrone
neděle   1. května         Zličín II. – O pohár starostky MČ Praha Zličín
neděle 11. září              Libuš – O pohár MČ Praha Libuš
neděle 25. září              Motol – Velká cena ŠKODA AUTO / Akademické MČR  

Zdroj a foto: TZ pořadatelé



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
Cape Epic 2024: Češi bojují, Beers s Grottsem míří k triumfu
23.03.2024 | Kategorie: MTB

Předposlední etapa Cape Epicu prověřila odolnost jezdců. Zatímco lídři Matthew Beers a Howard Grotts si vítězstvím upevnili pozici na čele závodu, čeští reprezentanti zažívali krizové chvíle. 

 
» více novinek a videí