Bárta mistrem ČR v časovce, U23 vyhrál Otruba

Bárta mistrem ČR v časovce, U23 vyhrál Otruba

Datum vydání: 27.06.2019

V Trnavě dnes odstartovalo Mistrovství republiky v silniční cyklistice časovkami jednotlivců. Na start do boje proti chronometru se v parném dni postavily kategorie juniorů, mužů do 23 let a mužů Elite.

První mistrovské dresy byly rozdány mladým nadějím, mezi kterými nechyběli ani úspěšní reprezentanti. Po zdolání 20,5 kilometrové rovinaté trasy se z vítězství radoval Jakub Ťoupalík (Cycling Academy Tábor), když o osm vteřin porazil Pavla Bittnera (Mapei Merida Kaňkovský) a dvacet tři vteřin na něj ztrácel třetí Bruno Stoček (IVAR CS-Author Team).

„Vítězství jsem dnes nečekal, po reprezentační akci v Německu jsem byl nachlazený a pořád nejsem stoprocentní. Počítal jsem taky s tím, že Pavel bude ve vynikající formě a nevěděl, jestli tu nebude i Mathias Vacek. Byla asi trochu výhoda, že jsme startoval poslední a měl informace o rozestupech, byli jsme ale hodně vyrovnaní a v podstatě rozhodly až poslední kilometry,“ okomentoval své vítězství Ťoupalík. 


Kategorie mužů U23 absolvovala dvojnásobnou dávku kilometrů. Svou roli favorita v ní potvrdil Jakub Otruba (Elkov Author), nicméně překvapením bylo, že druhého Michala Rottera (TJ Favorit Brno), který je v kategorii teprve prvním rokem, porazil o pouhých osm vteřin. Třetí skončil Vojtěch Sedláček, který hájí barvy francouzského týmu CC Etupes. 

„Cíl jsem si splnil, nicméně jsem čekal, že to bude trochu jednodušší. Horko a cestování ale udělalo svoje a dnes to nebyl úplně můj den. Jsem ale rád, že se podařilo náskok udržet a s vítězstvím jsem samozřejmě spokojený,“ řekl v cíli Otruba. 


Do hradeckého Elkovu Author putoval mistrovský titul také v elitní kategorii mužů. V časovce zvítězil bronzový medailista z Minsku Jan Bárta (Elkov Author), když loňský šampion Josef Černý (CCC Team) na něj ztratil půl minuty a Petr Vakoč (Deceuninck – Quick Step), který skončil třetí už jednu minutu a patnáct vteřin.

„Po včerejším dlouhém cestování jsem neměl moc prostoru pro odpočinek, tak jsem rád, že se to povedlo. První polovinu časovky jsem jel rychleji než Pepa Černý, měl jsem informace o mezičasech, druhou už jsme jeli vyrovnaně a snažil jsem se kontrolovat náskok, aby mi vítězství neuteklo,“ sdělil čerstvý mistr republiky Bárta.

Šampionát pokračuje v sobotu silničními závody juniorů a mužů U23, v neděli pak vyvrcholí závodem mužů Elite.
 
Zdroj a foto: Judita Lorencová, foto: Jan Brychta / Světcyklistiky.cz
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí