Dopingem sužované Bardiani-CSF se vrací k Hnutí za důvěryhodnou cyklistiku

Dopingem sužované Bardiani-CSF se vrací k Hnutí za důvěryhodnou cyklistiku

Datum vydání: 12.01.2018

Italská prokontinentální stáj, k​terá jen za letošní sezonu přišla kvůli dopingu o tři jezdce, hledá cesty, jak si získat zpět důvěru veřejnosti. 

Tým Bardiani-CSF byl členem Hnutí za důvěryhodnou cyklistiku (MPCC) již v letech 2012-2015. Nyní se manažeři Bruno a Roberto Reverberiovi mohou těšit z návratu zpět. O ten usilovali ve snaze znovu pozvednout transparentnost týmu, na nějž v loňské sezoně dopadl existenci ohrožující stín dopingu. MPCC schválilo přístup týmu Bardiani-CSF již na konci prosince.  
 
Bardiani-CSF vystoupilo z MPCC, ze kterého se však již předtím de facto diskvalifikovalo proviněním proti pravidlům Hnutí, v létě 2015. Tehdy manažeři italské stáje odmítli suspendovat jednoho z jezdců závodícího (jméno nebylo zveřejněno) na Giro d'Italia, přestože před startem vykázal v jenom z testů nízkou hladinou kortisolu.

World Tour stáj LottoNL-Jumbo přitom ze stejného důvodu nepostavila na start Geroge Bennetta. Rok předtím tým Lampre-Merida (nyní UAE Team Emirates) vyřadil z týmu pro Vueltu obhájce titulu, Chrise Hornera - opět kvůli kortisolu. 

Loňské trable poslední léta nejúspěšnější italské prokontinentální stáje na Giru začaly opět jen těsně před vrcholem sezony - Corsa Rosa. V předvečer Gira vyšlo na veřejnost, že Stefano Pirazzi a Nicola Ruffoni byli na konci dubna při mimozávodní kontrole pozitivně testováni na užití růstových hormonů.

Oba nakonec dostali vysoký trest - 4 roky zákazu činnosti. Celá stáj byla zbavena možnosti závodit na celý měsíc. To ale nebylo vše, protože na podzim vyplul na povrch další průšvih, tentokráte teprve dvaadvacetiletého Michaela Brescianiho, který byl pozitivně testován po národním šampionátu na konci června na diuretikum Furosemid.

 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí