Barbora Němcová je světovou šampionkou ve vylučovačce

Barbora Němcová je světovou šampionkou ve vylučovačce

Datum vydání: 26.08.2022

Skvěle si vedla na juniorském světovém šampionátu na dráze v izraelském Tel Avivu Barbora Němcová ve vylučovacím závodu.

Postupně nechávala odpadat své soupeřky, a nakonec vybojovala zlatou medaili, když zdolala i tu poslední, kterou byla Anna Kolyžuková z Ukrajiny. Bronz získala Britka Isabel Sharpová.

"Cítím se skvěle. Mám na sobě dres mistryně světa a určitě si jej cením více jak toho z evropského šampionátu. Od začátku se jelo hodně rychle a nevěřila jsem, že bych tam mohla vydržet. Hodně se navíc padalo, ale jinak se mi jelo výborně," řekla Barbora Němcová již v duhovém trikotu světové šampionky.


Neztratili se ale ani další naši mladí jezdci. Sprinterka Sára Peterková byla šestá v kvalifikaci, v osmifinále ji ale vyřadila Divya Vermaová z USA. Anna Jaborníková v osmifinále přešla přes německou sprinterku Stellu Müllerovou, ale ve čtvrtfinále nestačila na její krajanku Claru Schneiderovou.

 

V keirinu Jakub Malášek vyhrál třetí jízdu, ovšem v semifinále byl až šestý. Matěj Hytych skončil ve své jízdě třetí, ale z prvního místa prošel dále z oprav a v semifinále projel cílem znovu třetí, což znamenalo postup do boje o medaile. Ovšem nakonec k tomu nedošlo, protože rozhodčí jej za přejetí červené čáry ze třetího místa odsunuli, a tak jel pouze malé finále. Matyáš Koblížek obsadil ve scratchi 17. místo.

 

Výsledky:
 

Junioři:
 

Stíhací závod družstev:

Finále: Itálie 3:58,853 - Německo 4:00,779, o 3. místo: Nový Zéland 4:10,330 - Dánsko 4:10,755.


Scratch:

1. Ratajczak (Pol.), 2. Jakovlev (Ukr.), 3. Erzen (Slovin.), 4. Hover (USA), 5. Crozzolov (Arg.), 6. Anniballi (It.), ...17. M. Koblížek (ČR).


Keirin:

1. Predomo (Ot.), 2. Camacho (Kol.), 3. Abe (Jap.), 4. Ostzerheld (Něm.), 5. Nakajši (Jap.), 6.  Bae Jun-hyeong (Kor.), 7. Malášek, 11. Hytych (oba ČR).

 

Juniorky:
 

Stíhací závod družstev:

Finále: Francie 4:25,480 - Itálie 4:33,800, o 3. místo: Německo 4:32,665 - Japonsko 4:34,133.


Vylučovací závod:

1. Němcová (ČR), 2. Kolyžuková (Ukr.), 3. Sharpová (Brit.), 4. Greoghtonová(Ir.), 5. Patricková (USA), 6. Locatelliová (It.).

 

Zdroj: TZ ČSC, foto: Martin Cetkovský


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí