Bábek vybojoval na SP v Cali druhou medaili

Bábek vybojoval na SP v Cali druhou medaili

Datum vydání: 20.02.2017

Po bronzu z ​keirinu vyválčil Tomáš Bábek i bronz na 1 km.

Bylo otázkou, kolik sil zůstalo Tomášovi po náročném keirinu. Dnes po změně pravidel jezdí sprinteři 1 km na dvě jízdy. V té první byl Tomáš s časem 1.01.432min čtvrtý a postoupil do finálového kola, kde si nejlepších osm borců dalo ještě jeden kilák. O pořadí rozhoduje opět pouze dosažený čas. Zde se Tomáš neuvěřitelně zlepšil a za 1.01.169 min bral bronz. Mezi jízdami měli sprinteři pouhých 20 min na regeneraci. Neskutečně odolný a trénovaný sprinter brněnské Dukly se dnes vrací zpět do ČR a čeká jej závěrečná příprava na MS.
 
Do sprintu na světovém poháru v Cali postavil trenér Petr Klimeš Pavla Kelemena a Davida Sojku. Pro Pavla to byl první velký závod od LOH v Riu. V kvalifikaci na 200 m dosáhnul Pavel velmi slušného času 9.902s (7. místo) a David 10.232s (25. místo). To znamenalo, že oba pokračovali v soutěži dále. V prvním kole prohrál David s Andrejem Vinokurovem z Ukrajiny a Pavel si poradil s Novozélanďanem Wiliamsem. Pro Davida to znamenalo konec a Pavlovi se postavil v jízdě do TOP 8 starý známý Mateusz Rudyk z Polska. Pavel byl sice v kvalifikaci rychlejší než Polák, ten jej však porazil a do nejlepší osmičky postoupil on. Přesto Pavlovo konečné 10. místo bylo a je více než dobré. Šanci na vylepšení svých umístění dostanou oba čeští borci jak Pavel, tak David, příští víkend v Los Angeles, kde pokračuje světový pohár svým posledním dílem.
 
Zdroj a foto: TZ Svatopluk Buchta
 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí