BMC Roadmachine 2017- Jedno kolo na vše!

BMC Roadmachine 2017- Jedno kolo na vše!

Datum vydání: 20.06.2016

Nové BMC Roadmachine boří mýty, že nelze mít jen jedno kolo pro všechny typy terénů. V BMC vzali to nejlepší z kol zaměřených čistě na výkon a z kol preferujících vysokou míru komfortu a výsledkem je „all-rounder“, jeden stroj na vše. Volba pro ty, kteří chtějí maximální výkon bez ohledu na terén.

Chcete jet v sobotu intenzivní závod v kopcích a v neděli vyrazit na maratonskou vyjížďku po zapomenutých lesních cestách a silnicích? Pak je tu pro vás nové BMC Roadmachine.
 

 
Poslední roky v cyklistice byly dobou, kdy se podařilo vytvořit ideální typy kol pro různé jízdní situace. Pro některé jezdce ale může být komplikované přesně si vybrat a rozhodnout se co přesně potřebují. Jestli raději klasické silniční kolo zaměřené na maximální výkon, aerokolo pro úsporu času ve vysokých rychlostech anebo model s důrazem na komfort při dlouhých vyjížďkách. Roadmachine je pro ty, kteří chtějí vše, kteří chtějí výkon, aerodynamiku a komfort v jednom.
 

Kombinace technologií TCC – Tuned Compliance Concept a ACT – Angle Compliance Technologies přináší kombinaci ideálního tvarování rámových trubek a vidlice a správné struktury karbonových vláken. Přidáním kotoučových brzd nám vzniká nová kategorie kol BMC pro celodenní ježdění. Nízká hmotnost, uhlazenost a integrování veškerých možných komponentů a inspirace technologiemi ze všech dalších druhů cyklistiky. Špetka z BMC aerokol a i kol výkonnostních a výsledkem je „all-rounder“ – cyklistický všeuměl pro všechny jezdce.

Inovace na rámu

Díky vývojovému centru Impec Lab firma BMC neustále vyvíjí a rozvíjí svůj Tuned Complience Concept a práci s kompozitem s každým dalším novým kolem. Roadmachine v tomto není výjimkou. Inženýři v BMC pro vznik kolekce kol Roadmachine zcela předělali Tuned Compliance Concept a Angle Compliance Technology, technologické postupy pro výrobu karbonových rámů. Podle Stefana Christa, produktového manažera BMC, byla použita celková skladba materiálů a proběhlo větší zaměření na výkon než u jakéhokoliv jiného produktu pro dlouhé jízdy na kole. Důraz na vyšší efektivitu při šlapání a celkově větší předozadní tuhost byly největšími prioritami.
 
 
Nízká horní rámová trubka byla zachována, oproti předchozí generaci maratonských kol se rozšířily zadní podsedlové vzpěry a tím se celkově zlepšila tuhost zadní stavby. Stejně jako závodní model SLR01 je Roadmachine vybaven sedlovou trubkou (a sedlovkou) s průměrem 27,2mm a profilem ve tvaru písmene D. Ten tvar zajišťuje vždy ideální stranovou pozici sedla, nikdy se nestane, že by při jeho instalaci směřovala jeho špička do strany. V kombinaci s moderním trendem širokých ráfků a širšími plášti je stvořen celek pro celodenní komfortní jízdu.

Kolo pro maratonce i závodníky

Běžná geometrie pro kola na vytrvalostní disciplíny znamená o dva centimetry větší stack (výškový rozdíl střed/vrchol hlavové trubky) v porovnání s běžnou závodní geometrií. Někteří jezdci ale byli tímto často odrazováni, takováto geometrie jim nevyhovovala. Aby i tito cyklisté mohli pocítit komfort na dlouhých cestách, přišlo BMC u modelu Roadmachine01 a 02 se systémem „Dual-Stack“.
 


Jedná se o vložku, redukci, která umožňuje zvýšení hlavové trubky. Díky tomu je možné nastavit stack více závodní (podobně jako u modelu SLR) anebo větší, jako mají kola typu Granfondo. Rám je schválen pro profesionální závody UCI.

Designově čisté a maximálně funkční

Již před více než deseti lety BMC představilo u svého modelu Timemachine TM 01 plné integrování všech lanek a bovdenů do rámu. Roadmachine v tomto není výjimkou. Estetika, komfort a snaha o nejvyšší rychlost tohoto kola přináší klasický design s nejlepšími technologiemi, zcela nový kokpit - soustavu rámu, představce a řídítek.
 


Nový patentovaný systém Integrated Cockpit System schovává hadice k brzdám a kabely k řazení již u řídítek a z rámu vyjdou ven až u zadní osy. Výsledkem je designová čistota, která je zároveň funkční a jednoduše servisovatelná. Dobrá servisovatelnost vnitřního vedení brzd a kabelů k řazení byla dosažena netradičně zploštělým krkem u vidlice. Hadice k brzdám díky tomu prochází dopředu i dozadu velmi jednoduše a lehce. Představec je zde dodáván v délkách 90-130mm, možné je k němu mít i držák na cyklopočítač anebo kameru.

Integrace brzd

Na kole jsou použité brzdy se standardem flatmount (přímou montáží do rámu/vidlice). Rám je konstruovaný pro použití brzdových kotoučů o průměru 140-160mm. Všechny modely jsou nachystané na 140mm kotouče bez použití redukcí (rám/brzdový třmen). U modelů Roadmachine01 a 02 je u přední vidlice standardně možnost volby mezi kotouči obou rozměrů díky téměř neviditelné redukci ze 140 na 160mm.
 


Model Roadmachine03 je standardně dodáván s přípravou na 160mm kotouče vepředu i vzadu. Všechny model jsou vybavené pevnými osami o průměru 12mm vepředu i vzadu (standard 142mm). U variant Roadmachine01 a 02 je odnímatelná páčka na utažení pevné osy, kterou je poté možné schovat uvnitř v ose, v dresu anebo kdekoliv jinde.
 

Velikosti BMC Roadmachine

Řada Roadmachine obsahuje tři modely. Roadmachine01 z prémiového karbonu pro top modely, Roadmachine02 v o něco ekonomičtějším karbonovém provedení a Roadmachine03 s hliníkovým rámem a celokarbonovou vidlicí. Všechna kola jsou nabízena v šesti velikostech od 47cm do 61cm a s veškerým příslušenstvím na zvýšení anebo snížení stacku.
 
 
Zdroj a foto: TZ SNOW-HOW ČR s.r.o - bmcbike.cz


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí