Argus Bike Festival 2019: aktuální cyklotrendy před vídeňskou radnicí

Argus Bike Festival 2019: aktuální cyklotrendy před vídeňskou radnicí

Datum vydání: 06.03.2019

Argus Bike Festival vznikl v roce 1999 a​ v průběhu let se stal největším cyklistickým festivalem v Rakousku.

K jeho konání se zároveň datuje oficiální zahájení jarní cyklistické sezóny. Jedinečná platforma pro všechny milovníky kol se uskuteční poslední dva březnové dny před vídeňskou radnicí. 

Základem akce je jako vždy veletrh se zhruba stovkou vystavovatelů, možnostmi testování elektrokol, kargo kol a vysokou kulinářskou kvalitou pečlivě vybraných streetfoodových food trucků, které přispějí k příjemně stráveným chvílím na radničním náměstí Rathausplatz.
  
Na co se návštěvníci mohou těšit?

Soutěž Dirt-Battle-Vienna je zcela jasně zlatým hřebem celé akce. Jedni z nejlepších dirtbikových jezdců z FMBA-World-Pro-Tour budou sjíždět z velké startovací rampy, aby poměřili své síly v soutěži o nejlepší trik a nejvyšší skok. Závodní atmosféru před vídeňskou radnicí doplní rytmy linoucí se z djského pultu DJe Mosakena. 

Ve Vienna Jam, soutěži BMX Flatland-Contest, se utká velký počet závodníků. Jendou z hvězd, která se jamu zúčastní, je Viki Gomez. Tento španělský rider zde bude nabízet také workshopy pro zájemce, kteří chtějí nakouknout do světa BMX. 

School2Rock – vůbec první ročník Argus Bike Festivalu v roce 1999 je spojen se začátkem kariéry sympatického BMX veterána Senada Grosice. Senad se svou School2Rock bude na radničním náměstí předávat svůj um mladým talentům a učit je nové triky. 

Pumptrack-Contest zajistí v podání crew WIENERWALD TRAILS vůbec poprvé atmosféru mountainbiku přímo v srdci Vídně. Návštěvníci se mohou těšit na obří pumtrack, workshopy zaměřené na techniku jízdy a contest pro publikum. A mimochodem – v roce 2020 bude BMX Freestyle Park poprvé olympijskou disciplínou! 

Nové trendy ve světě cyklistiky

Gravelbike sveze každého na štěrku i asfaltu. Kompletní nabídka gravelbiků bude dostupná v informačním koutku Info-Corner „Gravelbikes". 

Elektrokola jsou stále na vzestupu. Elektrický pohon zásadně proměnil cyklojízdu, otevřel se novým skupinám a rozšířil možnosti využití kola. Zájemci  si  v testovacím centru elektrokol na radničním náměstí budou moci jízdu na e-kole vyzkoušet. 

Skládačky ještě nevyšly z módy – kombinace veřejné dopravy a jízdy na kole jde nejlépe se skládacím kolem, které si v rušných dnech můžete vzít s sebou dokonce i do metra, tramvaje či autobusu. Na návštěvníky festivalu čeká nabídka všech skládaček, které jsou aktuálně dostupné na trhu. 
 
Argus Bike Festival 2019
Kdy: 30. – 31. 3. 2019, 9 – 18 hodin
Kde: Rathausplatz, 1010 Vídeň, Rakousko
Web: http://www.bikefestival.at/ 
 
Foto: © Event Company / Peter Provaznik, Zdroj: TZ Barbora Benešová



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí