Ambasador FOR BIKES 2018 Jiří Ježek se těší na atmosféru a fanoušky

Ambasador FOR BIKES 2018 Jiří Ježek se těší na atmosféru a fanoušky

Datum vydání: 07.04.2018

Nejúspěšnější handicapovaný sportovec Česka Jiří Ježek slavnostně zahájil veletrh FOR BIKES v areálu výstaviště PVA EXPO PRAHA. Poprvé v nové roli ambasadora se těší na fanoušky, novinky a atmosféru.

V pátek 6. dubna 2018 se otevřely brány areálu PVA Expo Praha – Letňany a rozjel se třídenní veletrh FOR BIKES. Jedna z největších postav české cyklistiky a sportu handicapovaných Jiří Ježek, který loni ukončil svou profesionální sportovní dráhu, se stal tváří veletrhu. Jeho vášeň ke kolům a sportu tak rozhodně neuvadá, naopak. Jaká bude jeho premiérová sezona bez startovního čísla?
 
Jak se těšíte na první sezonu v nezávodním režimu?
 
Těším se moc! Cyklistiku pořád miluju, ale už jsem neměl sílu dál závodit. Takže letošní sezónu už budu na závody jezdit spíš fandit a užívat si atmosféru z “druhé strany plůtků”.  
 
 
Bude to pro vás velká životní změna?
 
Změna je to velká, ale měl jsem dost času se na ni připravit. Bál jsem se těch prvních dnů po posledním závodě, ale spíš se mi ulevilo. Byl už vážně čas, vždyť jsem závodil dvaadvacet sezón. Na druhou stranu se v mém životě zase tolik nezměnilo. Můj denní režim je hodně podobný, jen na kole už nesedím pět hodin, ale tak dvě...
 
U sportu a cyklistiky jistě ale zůstanete?
 
Jasně, dál spolupracuju se všemi “svými” firmami z cyklistického a sportovního byznysu, takže spousta mých pracovních aktivit se dál točí kolem cyklistiky a závodů. Mám radost, že se těm firmám daří a stále rostou nejen u nás, ale hlavně na zahraničních trzích. Testuju nové výrobky a produkty, podílím se na vývoji, marketingu, propagaci. Kromě toho teď hodně přednáším pro firmy u nás a na Slovensku o motivaci, cestě k úspěchu, překonávání překážek, atd. Něco podobného dělám jako dobrovolník i pro školy. Vedle toho se snažím trochu zaměřit i na zdravý životní styl lidí v kancelářských profesích, což je u nás pole hodně neorané… Takže ano, většina mých aktivit má ke sportu a k cyklistice hodně blízko.
 
Zaregistrovali jsme, že hodně běháš, jaké máš před sebou výzvy?
 
Ne, v tom není žádná výzva. Běhání mě prostě baví. Dřív to s cyklistickým tréninkem moc nešlo dohromady, ale teď mi nic nebrání. Když se mi nechce na kolo, jdu si zaběhat. Možná si střihnu nějaký půlmaratón nebo desítku, u nás je spousta hezkých závodů, ale absolutně bez ambic. Stejné to bude i se závody na kole. Něco si určitě zajedu, ale jen “na účast”. Užít si atmosféru s kamarády a s fanoušky. Slíbil jsem pár závodů na biku, něco na silnici a teď jsem se zamiloval do gravel biku, tak pokud bude nějaká hezká akce pro gravel, asi neodolám. Ale už tomu nebudu říkat závodění. Nazávodil jsem se dost... 
 
 
Můžete nám přiblížit, čemu se budete nejvíce věnovat, kam budete směřovat vaši budoucí kariéru?
 
Zatím všechno plynule navazuje na většinu spoluprací z profesionální kariéry. Mám víc času na přednášky, které jsem dřív musel kvůli závodům často odmítat. Dál se s mojí manželkou věnujeme několika charitativním projektům. Dostáváme hodně žádostí o účast na různých akcích po celé ČR, tak se snažíme vyhovět, jak to jde. Myslel jsem, že si po konci závodní kariéry trochu odpočineme, ale je to spíš ještě hektičtější. Ale nás to baví, a dokud máme sílu a energii, tak chceme žít aktivně.
 
O víkendu nás čeká veletrh FOR BIKES, na co se nejvíc těšíte?
 
Na lidi, na novinky z cyklistiky a na celkovou atmosféru. FOR BIKES byl pro mě vždycky skvělá šance potkat se s fanoušky, s přáteli z cyklistického prostředí a třeba i navázat nějakou novou zajímavou spolupráci. Jsou to vlastně takové závody, ovšem bez závodů… Vlastně závody jsou tam taky, bude opět silniční kritérium, tuším, že i závody na skládačkách a bikový závod pro veřejnost. Letos poprvé závodit nebudu, o to víc budu fandit. A pak zpátky do haly a povídat, vtipkovat a klábosit o cyklistice…
 
Zdroj: TZ FOR BIKES/Jan Němec, foto: Michal Červený a Jan Brychta
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí